Арсенал спечели в драма с дузпи срещу Рома


.

Арсенал спечели в драма с дузпи срещу Рома

Отборът на Арсенал продължава в ¼-финалите на Шампионската лига, след като победи Рома след изпълнение на дузпи в драма на “Стадио Олимпико” Така “топчиите” оформиха крайния резултата от англо-италианските сблъсъци на 3:0.

Рома успя да спечели в редовното време с 1:0, колкото беше и резултатът в първия мач на “Емирейтс”, но за Арсенал. Голът, който вкара мача в продължения бе дело на Жуан още в 9-ата минута. Бразилският защитник получи добър пас от Франческо Тоти в наказателното поле и не сгреши.

Двата тима си размениха по няколко опасни положения до края на мача и продълженията и се стигна до най-несправедливото но неизбежно решаване на двубоя – дузпите.

Дони спаси първият шут на Едуардо, след което Писаро бе точен. Ван перси вкара за Арсенал и тук дойде пропуска на Рома дело на Вучинич. До края на първите 5 изпълнения тимовете бяха безгрешни. Уолкот, Насри и Денилсон вкараха за Арсенал, а Баптища, Монтела и Тоти за Рома. 6-ата, 7-ата и 8-ата дузпи за “топчиите” отбелязаха Туре, Саня и Диаби. Акуилани и Рийзе бяха безпогрешни за Рома, но Тонето пропусна и “Олимпико” утихна.

РОМА - АРСЕНАЛ 6:7  след продължения и дузпи, в редовното време 1:0
1:0 Жуан (9)

РОМА (4-3-2-1): Дони; Мота, Диамутен, Жуан (27 - Ж. Баптища), Рийзе; Пизаро, Бриги (119 - Монтела), Тонето; Тадей (90 - Акуилани), Вучинич; Тоти
Старши треньор: Лучано Спалети

АРСЕНАЛ (4-2-3-1): Алмуния; Саня, Тире, Галас, Клиши; Диаби, Денилсон; Ебуе (75 - Уолкот), Насри, Ван Перси; Бендтнер (85 - Едуардо)
Старши треньор: Арсен Венгер

ЖЪЛТИ КАРТОНИ: Пизаро, Мота (Рома); Диаби (Арсенал)
СЪДИЯ: Мехуто Гонсалес (Испания)
СТАДИОН: "Олимпико", Рим

  Сподели
293