Шави: Изиграхме един от най-лошите мачове през тези две години


Н. Гавазов

 Шави: Изиграхме един от най-лошите мачове през тези две години

Старши-треньорът на Барселона Шави Ернандес коментира загубата с 1:0 от Шахтьор Донецк в мач от 4-я кръг на груповата фаза на Шампионска лига.

Напомняме, че победа щеше да осигури място на каталунците в плейофите на Шампионска лига, но в крайна сметка това не се случи.

В интерес на истината това бе лошо представяне на Барселона, която не успя да затрудни особено защитата на Шахтьор. Испанците имаха само един удар към вратата през целия мач, който дойде от Гави с глава през второто полувреме.

Разбираемо е, че Шави бе бесен, когато говори с медиите след мача.

"Нищо не върви по план. Това е ясна стъпка назад. Изиграхме един от най-лошите мачове през тези две години и то в най-неподходящия момент.

Намираме се в лош момент. Това е психически проблем. Ние сме блокирани. Като цяло направихме нещата грешно. Не упражнихме добър натиск и това ни се отрази. Трябва да контролираме детайлите на играта и да накараме играчите да се чувстват добре на терена. Трябва да направим крачка напред", заяви Шави.

Барселона ще се опита да се възстанови, когато приеме Алавес в Ла Лига в неделя, като следващият им мач в Шампионска лига срещу Порто ще се проведе на "Олимпик Луис Компани" след три седмици.

  Сподели
126