Шахтьор и Интер няма да се победят


Н. Гавазов

 Шахтьор и Интер няма да се победят

Шахтьор - Интер

Стадион: "Олимпийски", Киев

Дата: 28.09.2021 г.

Час: 19:45 ч.

Шахтьор Донецк ще посрещне Интер в мач от втория кръг на груповата фаза на Шампионска лига. И двата тима започнаха с поражения, което предполага, че съперниците ще направят всичко възможно, за да вземат реванш и зарадват феновете си.

Шахтьор стартира кампанията си на гости на дебютанта Шериф и опроверга прогнозите за лесна победа. Украинците не само, че станаха лесна плячка на контраатаките на молдовските си съперници, но и не можаха да намерят пътя към вратата на Атанасидис. Противникът показа организирана игра в защита, а Траоре, Фернандо и Педриньо така и нямаха идеи как да се справят с бетона пред себе си. В крайна сметка колективът на Роберто Де Дзерби претърпя изненадваща загуба с 2:0 и изведнъж се оказа в ролята на аутсайдер в квартета.

Интер също започна с поражение, но то бе при домакинството си на Реал Мадирд. При това голът на "бланкосите" падна в 89-та минута и по никакъв начин не отразява случилото се на терена. "Нерадзурите" играха силно, на моменти превъзхождаха мадридчани и при повече късмет може да водят с 2-3 гола разлика. При това миланци показаха много прост стил на игра, с който лекота преминаваха през линиите на испанците.

Фернандо и Мораеш са аут за мача поради травми. Добрата новина е завръщането на Матвиенко. Гостите са без контузените Сенси, Видал и Корея, които са контузени, както и без Ериксен, който не е заявен за срещите в Шампионска лига.

Трудно бихме определили фаворит в мача. Интер разполага с по-класни футболисти, но Де Дзерби знае как се играе срещу "нерадзурите", освен това "миньорите" ще имат подкрепата на трибуните, което ще се отрази на играта и настроението им. Общо взето се очаква равностоен двубой, в който вероятно домакините ще действат малко по-прибрано, разчитайки на известните си мълниеносни атаки. Интересното е, че двата тима бяха в една група на Шампионска лига и тогава на два пъти завършиха при резултат 0:0. Много е възможно това да бъде потретено и сега.

Прогноза: Шахтьор Донецк - Интер: 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Интер (Симоне Индзаги)
 
Ханданович
   
Шкриняр
Де Врей
Бастони
Дармиан
Барела
Брозович
Чалханоглу
Перишич
Джеко
Мартинес
Траоре
Бонфим
Патрик
Тете
Майкон
Антонио
Исмаили
Матвиенко
Сантош
Додо
   
Пиятов
 
Шахтьор (Роберто Де Дзерби)

Обоснована прогноза: Шахтьор - Интер 1:1

  Сподели
355