Пътят към Лондон за Юнайтед започва срещу Рейнджърс


Т. Михайлов

Пътят към Лондон за Юнайтед започва срещу Рейнджърс

Манчестър Юнайтед - Рейнджърс
Стадион: "Олд Трафорд", Манчестър
Дата: 14.09.2010
Час: 21:45
Съдия: Олегарио Бенкуеренка (Португалия)


Един от най-големите фаворити в Шампионската лига Манчестър Юнайтед започва участието си в турнира с мач срещу шотландския шампион Глазгоу Рейнджърс. На “Олд Трафорд” е първата британска битка, което гарантира и много емоционален старт на целия турнир. Първият си трофей Юнайтед печели именно на Уембли, където е финалът през този сезон.

Вицешампионът на Англия попадна в сравнително удобна, но и опасна група, където са още Валенсия и Бурсаспор. На пръв поглед “червените дяволи” изглеждат абсолютен фаворит, но има коварни съперници и всяко губене на точки може да се окаже рисково за класирането на тима в следващата фаза. Юнайтед запази състава си от миналата година като прибави малко мощ в атаката с привличането на Хавиер Ернандес.

Английския колос има самочувствието от постигнатите наскоро титла и два поредни финала. Само малшансът попречи на Юнайтед да достигне до решителния мач и през миналия сезон. Борбата в Премиършип не започна идеално за преследващия 19-та титла състав, тъй като той допусна две нелепи равенства като гост на Фулъм и Евертън като и в двата случая противниците изравниха в продълженията на втората част.

Срещу най-могъщия клуб в света ще видим шотландския хегемон Глазгоу Рейнджърс.  “Сините” са по-успешният тим в своята страна, но на европейско ниво Селтик води, триумфирайки с КЕШ. Миналата година Рейнджърс също бе в групите на Лигата, но едва ли ще иска да си спомни резултатите. Шотландският шампионат започна добре за хората на Уолтър Смит, които са с 4 победи в 4 срещи. Последната бе срещу Хамилтън с 2:1.

Рио Фърдинанд е възстановен от травмата, поради която пропусна Световното първенство и ще може да се върне в центъра на отбраната до Неманя Видич. Уейн Рууни също ще играе, след като бе запазен в двубоя с Евертън и след като заглади отношенията си със съпругата си Колийн.

Кърк Броудфут се контузи през уикенда и мястото му в отбрана ще бъде заето от Стив Уитакър. Кени Милър вероятно ще е сам на върха на атаката на гостите, които ще играят дефанзивно с цел да се опазят от ранен гол и тежка загуба.

Манчестър Юнайтед е абсолютен фаворит в срещата, макар и медиите на Острова да обичат да придават на тези мачове голямо значение, класифицирайки ги като Битката за Британия. Обикновенно тази битка приключва към края на първата част, когато английските тимове са дръпнали с 2-3 гола. Все пак историята помни и изненади, най-често в мачове без значение. Сър Алекс е играл в Рейнджърс и определено изпитва симпатии към този клуб, но едва ли ще е доволен, ако тимът му не спечели.

Последни 5 изиграни срещи:

Манчестър Юнайтед:

08 август Челси - Манчестър Юнайтед 1:3 (Камюнити Шийлд)
16 август Манчестър Юнайтед - Нюкасъл 3:0 (Висша лига)
22 август Фулъм - Манчестър Юнайтед 2:2 (Висша лига)
28 август Манчестър Юнайтед - Уест Хем 3:0 (Висша лига)
11 септември Евъртън - Манчестър Юнайтед 3:3 (Висша лига)

Рейнджърс:

07 август Рейнджърс - Нюкасъл 2:1 (Приятелски мач)
14 август Рейнджърс - Килмарнък 2:1 (Висша лига)
22 август Хибърниан - Рейнджърс 0:3 (Висша лига)
28 август Рейнджърс - Сейнт Джонстън 2:1 (Висша лига)
11 септември Хамилтън - Рейнджърс 1:2 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Манчестър Юнайтед - Рейнджърс

2 мача
2 победи за Манчестър Юнайтед
0 равенства
0 победи за Рейнджърс
Голова Разлика: 4:0 за Манчестър Юнайтед


Коефициенти от bet365:

Манчестър Юнайтед - 1.16
Равен - 7.00
Рейнджърс - 19.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
185