Клоп: Удряш вратаря с лакът, контузваш голмайстора и печелиш мача


Н. Гавазов

Клоп: Удряш вратаря с лакът, контузваш голмайстора и печелиш мача

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп най-после коментира ситуацията във финала на Шампионска лига срещу Реал Мадрид, когато защитникът на "белите" Серхио Рамос грубо игра срещу нападателя Мохамед Салах от Ливърпул.

Напомняме, че египтянинът набра отлична форма за заключителния мач от клубния сезон 2017/18, успявайки да вкара 44 гола за мърсисайдци във всички съревнования. Но финалът в Киев завърши за Мохамед още през първото полувреме.

Капитанът на Реал Мадрид Серхио Рамос използва един от любимите си прийоми срещу съперниците, хващайки Салах за ръката, в резултат на което играчът на английския отбор падна на земята, контузи рамото си и не можа да продължи срещата.

Този епизод се оказа ключов в двубоя, защото до напускането на Мохамед Ливърпул буквално размаза своя съперник, създавайки голови положения в съотношение 7:1 и натиквайки  опонента си в собствената му половина. След това нещата се обърнаха и "червените" претърпяха загуба с 3:1.

По-голяма част от футболната общественост осъди непристойната постъпка на капитана на Реал Мадрид, още повече, че той в типичния си стил, подмолно, по-късно удари в главата вратаря Лорис Кариус, който както се оказа е получил мозъчно сътресение. Дълго време сред този скандален мач имаше дебати около тези инциденти, както и за липсата на реакция на главния съдия в мача, но Клоп упорито запази мълчание.

Сега, два месеца след случилото се в столицата на Украйна, мениджърът на Ливърпул най-после взе думата по въпроса.

"За пореден път се захващаме за стари неща? Разбира се, аз прегледах повторенията.  Някой ми ги показа веднага след мача. Ако прегледате повторенията и не сте фен на Реал, то веднага ще си помислите, че това бе  безмилостно и жестоко. Вие няма как да си помислите: "Уау, добро единоборство".

Това беше игрова ситуация, в която Мо се опита да запази топката за себе си, да се придвижи напред и да ускори играта.  По някаква причина никой не си спомни за този инцидент по-късно, когато този рефер отиде на Световното първенство по футбол, където трябваше да обслужва големи мачове.

Мисля, че това е ситуация, която трябваше да бъде решена по-добре. Ако системата VAR работи, ти трябва да се възползваш от нея и да кажеш: "Какво е това? Жестоко е".

Не мисля, че травмата на Мо бе неизбежна в тази ситуация - на него не му провървя, но подобни неща са недопустими.

Не съм уверен, дали отново ще се случи подобно нещо: ти отиваш и удряш вратаря с лакът, като борец  събаряш на тревата голмайстора в центъра не терена и след това печелиш мача. Такава бе историята на този двубой.

По-късно Рамос произнесе много думи, които на мен не ми харесват. На мен като човек не ми хареса неговата реакция: "Какво е това? Какво искат от мен? Това е нормално". Не, това не е нормално.

Ако погледнете ситуацията с участието на Рамос, а аз гледам футбол от петгодишен, вие ще видите много подобни неща. Светът приема, че заради победа в мача ти можеш да използваш всякакво оръжие. Може би хората очакват това и от мен. Но аз не съм такъв.

Ние две поредни години сме първи в таблицата за феърплей. Но не защото си поставяме такава цел преди старта на сезона. Ние не казваме: "Хайде да бъде нежни и да получим тази награда". Не. Ние сме агресивни, но аз винаги употребявам думата "законно". Ако се опиташ да направиш нещо противозаконно, теб ще те накажат. Някой ще го забележи и теб ще те накажат за четири или пет седмици. Но в дадения случай това не се случи", заяви Клоп.

Напомняме, че главен съдия в мача бе Милорад Мажич. Още с определянето му за главен рефер в двубоя се появиха информации, че сърбинът ще бъде предубеден заради  неприязънта си към всичко англосаксонско - оказа се, че Мажич многократно е признавал този факт в родината си, заради бомбардировките на Белград от сили на НАТО през 1999 година.

  Сподели
805