Настроенията в лагера на мюнхенци след поражението


.

Настроенията в лагера на мюнхенци след поражението

Естествено, неудовлетвореността в Байерн е голяма. Главоболие обаче няма. Футболистите, треньорите и ръководителите толкова много ги боли от поражението, че осъзнават какво постигна тимът през тази кампания. Със завоюването на дубъла и достигането до финала за Шампионската лига в крайна сметка отборът надмина очакванията. Така от една горчива вечер остават уважението към ефикасността и безпощадността на интеристите, гордостта от постигнатото и готовността за борба за следващите години.

Кристиан Нерлингер: "Смятам, че Интер спечели заслужено. Той беше по-зрелият и по-уравновесеният отбор и и от открилите се пред него положения отбеляза безмилостно головете. Заради това също така напуснаха достойно терена като победители. Ние бяхме малко потиснати. Мисля, че през целите 90 минути не се намирахме в най-добра форма. Не достигнахме максимума, който е нужен, за да бъде спечелен един такъв финал. За нас е огромен успех, че бяхме тук. Ще продължим да в този дух и следващия сезон отново ще гоним отличия. Като цяло отборът изнесе превъзходна кампания."

Ули Хьонес: "В решителните моменти Интер беше по-ефективен от нас. Възползваха се безпощадно от своите голови шансове. Така и не успяхме да ги поставим под сериозен натиск, както ни се искаше. Но нерадзурите, естествено, са супер тим, който изхвърли Барселона от турнира. Тях може да ги победиш само тогава, когато всичко се получава, какъвто не беше случаят при нас. Когато изоставаш в резултата срещу тях, е много, много трудно. Ако Томас Мюлер се беше разписал малко след паузата, вероятно срещата щеше да се развие по друг начин. Но, когато не вкараш такъв шанс, и получиш втори гол, тогава става крайно тежко. Но още преди финала казах, че изиграхме страшен сезон, и сега не бива да разваляме впечатлението от него, защото загубихме финалния двубой. Няма никаква причина да се ядосваме. 2012 ще се състои финалът на Шампионската лига в Мюнхен. Така че специално младите играчи имат още много за какво да мечтаят."

Карл-Хайнц Румениге: "Интер направи голям мач и заслужено победи. Естествено, човек се ядова след такава фантастична година, когато загуби финала. Споделих на отбора точно в съблекалните, че е нормално да се претърпява поражение. Независимо от това можем да си тръгнем от Мадрид с високо вдигнати глави. Сега ще работим върху това, както и някога след загубата през 1999 г., въпреки това да спечелим Шампионската лига през следващите два сезона."

Ханс-Йорг Бут: "Трябва да се каже честно, че Интер заслужено се поздрави с успеха. В момента надделява разочарованието. Италианците се защитаваха много добре. Не можахме да наложим играта си и не успяхме да преодолеем отбраната на Интер. В атака имат големи нападатели. Беше великолепно постижение да играем с този тим на финала."

Филип Лам: "През първата част играхме твърде страхливо. Не бяхме достатъчно смели. Но това пък бе финал за Шампионската лига. Нещо, което не се случва всяка година. Освен това много състезатели са още много млади. Второто полувреме беше значително по-добро от наша страна. Надеждата я имаше. Имахме много голям шанс да изравним веднага след подновяването на играта. Но знаехме, че момчетата на Моуриньо са силни на контраатаки. В такъв случай грешките веднага се наказват."

Томас Мюлер: "Неудовлетвореността е огромна. Един такъв сезон, със спечелен дубъл, можеше да бъде позлатен. А сега, накрая, записахме поражение. Разбира се, това прави дубъла малко по-горчив. Не можем да бъдем доволни от представянето си през първата част. Пропуснатият шанс в 46-ата минута бе неприятен момент за мен. Това е също причина, заради която не се чувствам добре."

Превод от www.fcb.de: АЛЕКСАНДЪР ПАВЛОВ

  Сподели
178