Треската преди финала на Шампионската лига


.

Треската преди финала на Шампионската лига

Не само играчите ще се възползват от това да играят финала на Шампионската лига в събота, но и феновете, семействата, както и телевизионните оператори. Решението да преместят финала от сряда в събота вечерта беше взето от изпълнителните директори на УЕФА през ноевмри 2007г., и ще бъде осъществено тази вечер, когато Байерн Мюнхен се изправя срещу Интер Милано на "Сантяго Бернабеу".

Надяваше се, че двубоят в събота вечер ще даде на семействата, особено на децата, възможността да бъда част от най-големия мач за годината от европейски клубен футбол. Фернандо Йеро, капитанът на Реал Мадрид, който спечели Шампионската лига през 1998, 2000 и 2002 години, може да види физичските ползи за играчите - особено когато Байерн и Интер приключиха техните вътрешни първенства през последния уикенд. "Да имаш на разположение седмица преди финала дава на играчите възможност да си починат от натрупаната умора и болки в мускулите," заяви Йеро в сряда. "Така те имат достатъчно време за да се възстановят."

Друг бивш играч на Реал Мадрид, Майкъл Лаудруп, добави: "За първи път в историята на Шампионската лига финала ще се играе в събота. Мисля, че така е много по-добре, защото хората пристигат в градата, в който ще се състои финала, в петък или в деня на самия мач и мога да се върна у дома в неделя. Преди това трябваше да си вземеш отпуск за три дена, а сега феновете имат около седмица да плануват пътуването си."

А за самите фенове? Армин Биетц е шофирал в продължение на 17 часа от Кулон с 12 годишният си син Седрик са да бъдат тук и да подкрепят Байерн. Ако денят не беше почивен те може ми нямаше да дойдат в Мадрид. "Сряда е учебен ден, така че нямаше начин да дойдем. Много съм щастлив да бъда тук. Страхотно е! Армин беше радостен, че ще може да гледа мачът със сина си. Миналата година Седрик ми сподели, че иска да гледа финала на Шампионската лига и ето, че мечтата му стана реалност."

  Сподели
171