Цанко Цветанов: Грешим в Европа заради слабото ни първенство


.

Цанко Цветанов: Грешим в Европа заради слабото ни първенство

Грешките, които допуснаха нашите футболисти в първия мач с Астън Вила, са резултат на липсата на достатъчно напрегнати мачове, смята помощник-треньорът на Литекс Цанко Цветанов. "Ако играеш повече мачове под голямо напрежение, това няма да се случи. Но когато нямаш такъв опит, грешките следват една след
друга. Затова "помага" и нашето първенство, което не е на особено високо ниво и много мачове се решават с минимални усилия", каза Цветанов.
    
Френският нападател Вилфред Нифлор направи снощи пълноценна тренировка и може да бъде използван от треньора Станимир Стоилов довечера. Както е известно, срещата-реванш от първия кръг на турнира за купата на УЕФА е с начален час 22.00 часа българско време на стадион Вила Парк. А заради мускулната си травма Нифлор пропусна и дербито с Левски, завършило 0:2.
    
Работниците на стадион “Вила Парк” пък прекъснаха тренировката на "оранжевите" снощи точно в момента, когато изтече времето, определено за заниманието. На секундата те вдигнаха от терена едната от помощните врати и развалиха мачлето на тима.
   
Вестник Дейли Мирър-Уест Мидландс пък определи българския халф на Астън Вила Стилиян Петров за втория по важност играч в тима след капитана Гарет Бари. Той е наречен "Новият Great Uncle Bulgaria" по аналогия с герой от анимационен филм от средата на 70-те години във Великобритания. Както Great Uncle Bulgaria е чистел боклука, така и Стилиян Петров "почиства" в халфовата линия, след като другите му колеги не са се върнали след назавършена атака.

BTA

Снимка: Спортал

  Сподели
145