Убиецът на гиганти ще закрие годината с победа над Рома


.

Убиецът на гиганти ще закрие годината с победа над Рома

В последна среща от група Е на Лига Европа, на Националният стадион „ВасилЛевски", в сряда вечер от 20:00 часа ЦСКА приема отборът на Рома. Резултатът от срещата няма никакво отношение към класирането на „армейците", които са на последно място в своята група с една точка. Но ако италианският отбор загуби, при всички положения, независимо от резултата от другата среща в групата Базел - Фулъм, футболистите на Раниери ще завършат на второ място в крайното подреждане.

„Армейците" след пет изиграни срещи в Лига Европа, имат в актива си една точка от домакинството си на Фулъм и записаха четири последователни загуби. Именно в двете срещи срещу английският отбор момчетата на Любослав Пенев направиха най-добрите си игри в турнира, но за съжаление, при гостуването си на английска земя пропуснаха да си тръгнат с едната точка поне, за което вина носи и рефера в двубоя, който не отсъди 11 метров наказателен удар в полза на българския отбор.

След срещата с Литекс несъмнено е, че настроението в българския отбор е добро, а желанието за победа в двубоя срещу Рома силно.

"Последни сме в групата, но мача е важен, защото искаме да оставим добро впечатление в Европа. Затова искам да победим утре. По какъв начин, сега няма да обявя, но ще търся победата утре. ", заяви на днешната пресконференция старши треньорът на българския отбор Любослав Пенев.

В последните две срещи срещу Фулъм и Литекс Пенев използва много успешно схема с трима дефанзивни полузащитници, очакванията са да използва същата тактическа постройка и в сряда вечер. На върха на атаката ще бъде със сигурност Платини, а зад него ще се разположат бързите Делев и Тимонов. Зад тях, в средата на терена ще видим Янчев и Янев, а пред вратаря Чавдаров ще се разположат централните защитници Бранеков и Виданов.


Рома заема първо място в групата и след пет изиграни срещи в турнира, има в актива си три победи, два равни мача и една загуба в първия кръг като гост на Базел . При всичи положения обаче, въпреки класирането си за следващия етап, италианците ще търсят победата, която ще им гарантира първото място и по-лек жребии за 1/16 финалите.

Отборът на Рома пристигна в София без Франчско Тоти и Мирко Вучинич, които ще бъдат запазени за срещата в неделя срещу Парма от вътрешния шампионат. От групата отпадна и централният бранител Филип Мексес и Макс Тонети, които страдат от контузии. Ето и цялата група за мача с ЦСКА: Дони, Лобонт, Андреоли, Баптища, Бертаньоли, Бриги, Бурдисо, Касети, Черчи, Де Роси, Греко, Губерти, Жуан, Мота, Окака Чука, Перота, Писаро, Рийзе, Скандира и Петинари.

Схемата, която наложи Раниери с идването си в клуба е 4-4-2, с два атакуващи халфа и двама дефанзивни полузащитника, които имат готовност винаги да се включват в атаките на своя отбор и осигуряват добра поддръжка на нападателите си. Най-вероятно на върха на атаката ще видим Окака Чука и Баптища, а по фланговете Де Роси и Бриги.

Срещата между двата отбора обещава да бъде много интересна. ЦСКА ще търси задължително победата, с която да закрие годината, както и да зарадва своите привърженици. Италианците, които са абсолютни фаворити, също ще търсят победата, а някои от резервите, които ще излязат в предстоящата среща ще имат голямото желание да се представят добре и заслужат доверието на своя треньор и в бъдеще. Последната загуба на отбора е от 25 октомври като гост на Удинезе и в момента Рома са в серия от осем мача без загуба. Възможно ли е да стане чудото и „армейците" да прекъснат тази серия? Ако българският отбор изиграе правилно своите козове и играе така както го направи през второто полувреме срещу Фулъм в Лондон, аз се надявам, че може да се поздрави с първа победа в Лига Европа.


Прогноза за: ЦСКА - Рома 1:0

 

Последни 5 изиграни срещи:

ЦСКА - ПРЗРП
Рома - РПППП

 

Коефициенти от bet365:

ЦСКА - 3.60
Равенство - 3.30
Рома - 2.05


НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

 

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
188