Оптимизмът на ЦСКА ще бъде попарен и на Крейвън Котидж


.

Оптимизмът на ЦСКА ще бъде попарен и на Крейвън Котидж

В четвъртък, 3 декември от 23.00 часа българско време, на "Крейвън Котидж" в Лондон ще излязат един срещу друг отборите на Фулъм и ЦСКА София, в среща от 5 кръг на Лига Европа - група Е.

Отборът на Фулъм е с една победа в групата - срещу Базел, два равни мача и загуба като гост на Рома, което му отреди третото място в класирането, на две точки след втория и на четири от първия Базел. Във вътрешното първенство английският отбор е на десета позиция и все още не е загубил шансовете си да повтори миналогодишното си, най-добро класиране в своята история в шампионата на Англия.

ЦСКА имат един равен мач като домакини на Фулъм и три загуби, което ги закова на последното място в групата и с хипотетични шансове за преминаване в следващия кръг. Във вътрешното първенство "армейците" са втори, на две точки след лидера Ловеч и на 4 пред "вечния си съперник" Левски.


Ако Фулъм иска да продължи в следващата фаза на турнира, то срещу ЦСКА ще гони задължителна победа. Но мениджърът на домакините Рой Ходжсън в момента няма кой знае какъв избор в атакуващ план преди тази среща, след като по различни причини отпаднаха някои от основните нападатели. Анди Джонсън претърпя операция през уикенда, Диоманси Камара също е с травма, Ерик Невланд е наказан, а Еди Джоснън не е картотекиран за този турнир. Под въпрос за срещата са Боби Замора и Диксън Етуху. Наказани са още Джонатан Грийнинг и Пол Кончески. Така единственият нападател, на който специалистът ще може да разчита е американецът Клинтън Демпси.

Отборът на ЦСКА въпреки нулевите си шансове за класиране в следващата фаза, ще се опита да гони първа победа в турнира и да защити името си на турнирен боец. Проблеми в атаката обаче тормозят "армейците", след като Иван Стоянов и Владимир Манчев твърдо отпаднаха поради травми, под въпрос е участието на Мишел Платини, който изпитва болки. Участието на бразилеца ще се решава в деня на мача, но засега индикациите са, че южноамериканецът отпада за мача. Очаква се отново титуляр на вратата на "армеците" да е опитният Ивайло Петров.

Сред избраниците на Пенев отново не попадна защитникът Кирил Котев, както и вратарят Иван Караджов, който отдавна отпадна от плановете на Пенев. В списъка фигурира младият Атанас Зехиров, който се появи като резерва срещу Динамо (М) в София.

Лошите новини за "червените" не свършват до тук: старши треньорът Любослав Пенев няма да може да пътува с отбора за Лондон след като във вторник Бургаският административен съд забрани на наставника да напуска страната. Така неговия заместник Ради Здравков ще води ЦСКА срещу Фулъм в Лондон. Все пак се очакват около 2000 български запалянковци да подкрепят отбора на "Крейвън Котидж".

Вероятен състав (4-4-2): Петров - Стоянов, Виданов, Минев, Иванов - Петров, Тодоров, Янев, Янчев - Мигел, Делев.

В понеделник мениджърът на лондончани заяви пред Тimes : " Ентусиазмът ми за Лига Европа се изпари на стадион "Олимпико" в Рим, където играхме толкова добре, но през второто полувреме пострадахме от лошите съдийски отсъждания. От този момент нататък крилата ни се прекършиха. Но в четвъртък излизаме за победа и след това ще търсим своя шанс срещу Базел".

Коста Янев пък се закани, че "армейците" отиват поне за точка: „Заминаваме за Лондон с оптимистична нагласа. Надявам се да изиграем добър мач и да вземем поне точка, а защо не и три".

Въпреки проблемите, които имат и двата отбора, очакванията са за оспорван двубой, в който всеки един от двата съперници ще преследва своите цели. Несъмнена е класата на английският отбор, който играе в най-силното първенство на планетата, както и факторът домакинство, който е в тяхна полза. ЦСКА обаче е отбор, който се е противопоставял и на далеч по-именити съперници, и е достигал до резултати, които никой не е очаквал. В случая обаче в предвид на проблемите в нападение, които имат "армейците", не виждам кой и как ще отбележи гол в предстоящата среща. А не отбелязваш ли голове няма и как да спечелиш който и да е било двубой. Така,че прогнозата ми е за много оспорван мач и минимална победа за Фулъм.

Прогноза за мача Фулъм - ЦСКА 1:0

Последни 5 мача:

Фулъм: РПЗРЗ
ЦСКА: РПРПЗ

Коефициенти на bet365:
Фулъм - 1.29
Равен - 5.00
ЦСКА - 11.00

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
219