Убиецът на гиганти ще постигне първа победа в Лига Европа


.

Убиецът на гиганти ще постигне първа победа в Лига Европа

Във втория си домакински мач от Лига Европа, ЦСКА посреща швейцарския Базел, който веднага след жребия за групите бе определен като лесно преодолим и отбор от когото ще се вземат точки на собствения му терен. Всъщност погрешността на това мнение усетиха футболистите на италианския Рома, които бяха победени на "Санкт Якоб Парк" с 2:0. В резултат на това, в момента швейцарците са на второ място в групата с еднакъв брой точки с италианския отбор и на точка след Фулъм. Българският отбор е на последното място след като изтърва победата над английският отбор, а във втория кръг бе победен от Рома.

Този мач смело можем да кажем, че се явява последен шанс за ЦСКА да направят нещо в турнира. При победа отборът остава в борбата, но при равен или загуба при всички положения ще трябва да се очаква някакво чудо в по-нататъшните срещи за да се продължи напред. В това отношение Базел са малко по-спокойни, защото едно равенство ще е добре дошло, да не говорим за победа.

В българският отбор проблемите около Маркиньос, Иван Иванов и Кирил Котев отшумяха и ще бъдат готови за игра. Левия бек Костадин Стоянов обаче получи криза от хипогликемия и все още не е известно ще вземе ли участие в срещата. Със сигурност отпада Мороз, след като получи разтежение по време на тренировките и така на негово място ще видим Николай Манчев, който дойде от Ботев. В психологически план нещата са също добре- вчера собствениците на клуба раздадоха заплатите на всички и атмосферата в отбора е добра. Не знаем какво е посъветвал Петър Александров футбоилистите и Любослав Пенев, но при всички положения помощник треньорът на Люцерн е помогнал със съветите си.

Сезонът на Базел не започна добре. Загуби от Санкт Гален, Грасхопър и водачът Йънг Бойс, направиха равен с Люцерн, Цюрих и Ксамакс. Обратът обаче дойде срещу Рома, когато много изненадващо победиха с 2:0. Оттогава отборът има 5 поредни победи за първенството и купата и загуба само от Фулъм в Лига Европа, след по-добра игра от англичаните. Всички футболисти са в отлична форма. Най-опасни са нападателят Марко Щрелер и левият халф от Португалия Карлитос. През лятото Базел смени треньора Кристиан Грос с Торстен Финк, който в движение започна да подобрява тактическата дисциплина в отбора и да изчиства недостатъците. Така след като в началото отборът получаваше много голове, в последствие проблема бе изчистен и в момента трудно се вкарва гол на швейцарците.

Базел пристигат без голмайстора срещу Рома Алмерарес и по-радостна новина за ЦСКА от тази, че аржентинския нападател, който има 5 отбелязани гола в Лига Европа няма да играе, едва ли има. Той заедно с Карлитос отбелязаха двата гола за победата срещу Рома.

Аргументите на ЦСКА за победа са турнирният опит и традиции, които имат "армейците" и не случайно за наричани "убиецът на гиганти". Отборът няма загуба на собствен терен в европейските турнири от 20 октомври 2005! Следващият аргумент ще бъде невероятната публика, която се очаква да сътвори истински спектакъл и ще направи играта на швейцарския отбор трудна откъм психологически план. Третият и немаловажен аргумент са самочувствието в отбора и вярата в собствените сили след саморазправата с руския гранд Динамо.

Аргументите на Базел са самочувствието на отбора след победата над Рома и спокойствието преди срещата. Психологическият климат сред футболистите е отличен, а това е най-обичаният отбор в Швейцария.
Следващия аргумент е доброто взаимодействие между централните защитници и полузащитата, взаимодействие което дава отражение в последните срещи на отбора: на Базел много трудно може да бъде вкаран гол.

Очаквам много атакуващ стил на ЦСКА, който ще притисне съперника си и ще търси свободни пространства в защитата и постигане на ранен гол. "Армейците" ще гонят първа победа в Лига Европа и знаят вече как се побеждават грандове и фаворити в двубоите. Тежка вечер за Базел и победа за българския отбор с поне един гол разлика.

Последни 5 мача:

Базел: ПЗППП
ЦСКА: ППЗПП


Коефициенти на bwin:

ЦСКА- 2.15
Равен - 3.25
Базел - 3.05

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
245