ЦСКА ще се опита да попълни колекцията си с още един скалп


.

ЦСКА ще се опита да попълни колекцията си с още един скалп

На Стадион "Олимпико" в четвъртък вечер ще излязат отборите на Рома и ЦСКА, в среща от груповата фаза на Лига Европа. На старта на турнира италианският гранд загуби в Базел от местния отбор с 0:2, а отборът на ЦСКА изтърва победата срещу английския Фулъм, завършвайки 1:1.

Домакините не се намират в най-добрата си форма и представянето им в Серия А е доста колебливо и не отговаря на претенциите които има клуба. След шест кръга отборът има две победи, два равни мача и две загуби, а по брой на допуснати голове изпреварва всички отбори, което е показател за слабостите в защитата. Впрочем след смяната на Спалети с Раниери, новият наставник на клуба започна работа именно в тази насока, но така и не може да се похвали с успех. У дома си Рома победи палачът на Ливърпул Фиорентина и защитата се справи с противниковите нападатели, но допусна три гола срещу Палермо и два срещу Базел. Всъщност в последната среща се прояви безсилието в защитната формация на отбора, която лесно се поддава на натиск и допуска лесни голове.

Срещу българският отбор Клаудио Раниери ще използва традиционната схема за игра на отбора 4-3-1-2, което предполага както нападателен стил на игра, така и възможност за пресичане атаките на противника. Тоти ще застане отляво на атаката, а отдясно Вучинич, непосредствено зад тях двамата обичайното си място ще заеме Перота. Средната линия ще се управлява от Де Роси, а по фланговете ще застанат Писаро, а на мястото на Бриги, който не е включен в грубата, твърде вероятно е да видим Сесиньо, а може и Греко или Губерти. Проблемите за наставника идват при сформирането на защитата, където Мексес и Касети получиха контузии в последния шампионатен двубои срещу Катания и няма да вземат участие в срещата. Касети ще бъде заменен на десния фланг от Мота, на левия край ще застане Рийзе. Тактиката която ще избере Раниери е преса в средата на терена, отнемане топката от противника и включване в нападение на Перота от втора линия. По фланговете бързите Писаро и Сенсиньо също ще подпомагат нападателите и ще се търсят пролуки в защитата на ЦСКА.

Какво ще противопостави на италианския гранд най-успешният български отбор в евротурнирите? На първо място младостта и желанието за добро представяне на футболистите. Любо Пенев е изградил отбор, който се представя отлично от началото на сезона, както във вътрешното първенство, така и на европейската сцена, отстранявайки руския Динамо Москва и показвайки добра игра срещу Фулъм. Впрочем "армейците" се представят традиционно добре в Европа и не случайно са си спечелили прозвището "убиецът на гиганти". Това ще даде допълнителен стимул на футболистите да не излязат като обречени срещу домакините от Вечния град. Отборът няма какво да губи, освен това за първи път няма и кадрови проблеми в състава.

Схемата на игра ще бъде 4-3-2-1, като начело на атаката ще застане Платини, а по фланговете бързите Делев и Стоянов. Двамата при всички положения обаче ще трябва да противодействат и на противниковите полузащитници които ще участват в зародиша на атаката. Капитанът на тима Тодор Янчев е възстановен от своята травма и ще си партнира с Коста Янев в зоната на дефанзивния полузащитник. В защита ще видим Костадин Стоянов отляво , и Веселин Минев отдясно, а в центъра и Иван Иванов и Кирил Котев. Много важно за българският отбор ще бъде да не се оставят празни пространства пред и в наказателното поле и всяка отнета топка възможно най-бързо да се прехвърля към крилата или намиращия се във великолепна форма Платини. Хубавото е, че Тодор Янчев се възстанови от травмата и бързо навлезе във форма. Много е важен опита, който има капитанът, за да внесе нужното спокойствие в средната линия на отбора. Определено неговите действия и тези на Коста Янев ще бъдат подчинени на това да оказва помощ и в защитата, но при всички положения и в задържането на топката и успокояването на играта.

Тежък мач очаква българският отбор. Колкото и да се намира в слаба форма Рома, италианският отбор разполага с футболисти, чийто качества биха затруднили всеки един съперник. Очаквам много напрегнат двубой, с установено териториално надмощие на домакините и повече владеене на топката от тяхна страна и напрежение върху българската защита. Въпреки, че на всички ни се иска ЦСКА да си тръгне с нещо от гостуването си ( което не е изключено), аз смятам, че Рома ще победи.

Последни 5 мача:

Рома: РРПЗП
ЦСКА: ППППП

Коефициенти в bwin:

Рома - 1.28
Равен - 4.75
ЦСКА - 9.00

 

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
167