Байер с комфортна преднина за реванша (видео)


Н. Гавазов

Байер с комфортна преднина за реванша (видео)

Днес, 11 април, на стадион "БайАрена" в Германия се проведе четвъртфиналният мач от Лига Европа, в който се срещнаха Уест Хем и Байер Леверкузен. Мачът бе ръководен от съдийска бригада, начело с Артур Соареш Диас и завърши при резултат 2:0 в полза на домакините.

Първото полувреме премина без голове, но и двата отбора създадоха много положения. В 10-ата минута Мохамед Кудус нахлу в наказателното поле на Байер и стреля в центъра на вратата, но вратарят Матей Ковар попречи на англичаните да открият резултата. По-късно футболистите на германския клуб направиха брилянтна атака: Алекс Грималдо получи дълъг пас и отправи удар в ъгъла на вратата на лондончани, но Лукаш Фабиански стигна до топката. Леверкузен продължи да атакува вратата на Уест Хям, но Фабиански отблъсна всички атаки: в 30-ата минута Патрик Шик се опита да открие резултата.

През втората част на срещата футболистите на Байер превъзхождаха лондончани и по брой атаки. В 57-ата минута Емерсон получи жълт картон.

Патрик Шик създаде опасен шанс в 71-ата минута: стреля с глава под гредата, но отново Фабиански се справи със задачата си.

В 83-ата минута футболистите на Байер все пак успяха да открият резултата: Йонас Хофман стреля с едно докосване в долния ъгъл на вратата на Фабиански. В добавеното време Виктор Бонифаций отбеляза: той отправи точен удар с глава към вратата на лондончани. Крайният резултат в срещата е 2:0.

Уест Хем и Байер Леверкузен ще изиграят реванша на 18 април в Лондон.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
110