В Порто ЦСКА ще загуби пореден мач


Т. Михайлов

В Порто ЦСКА ще загуби пореден мач

Порто - ЦСКА
Стадион: "Драгао", Порто
Дата: 15.12.2010
Час: 22:05
Съдия: Клаудио Чиркета (Швейцария)


ЦСКА гостува на Порто в последния си двубой от груповата фаза на Лига Европа. За жалост и двата български представителя в турнира няма да продължат участието си на пролет, но “червените” имат добрия шанс да завършат на третата позиция. За целта те не трябва да губят в Португалия и да разчитат на добър резултат в двубоя между Бешикташ и Рапид.

Порто е лидер в група L с 13 точки, което му гарантира първото място, тъй като Бешикташ е на три точки по-назад, но “драконите” са с по-добър баланс в двубоите между двата тима. Това вероятно ще накара наставникът им да заложи на повече резерви, което дава добър шанс на ЦСКА. В Лига Сагреш Порто е едноличен лидер с 8 точки преднина пред Бенфика като все още няма загуба. В последния кръг Порто надигра Витория Сетубал с 1:0 с гол от дузпа на Хълк.

ЦСКА няма повече официални двубой през календарната година след този мач, така че логично футболистите на “армейците” ще са в предколедна еуфория. “Червените” закрепиха сезона в България с няколко поредни победи, но в последния кръг играха безобразно и направиха само 1:1 с Академик. Така ЦСКА ще зимува на 6-ата позиция, което е доста под амбициите на тима. На 11 декември тимът на Милен Радуканов надигра с 3:0 Малеш и се класира за ¼-финалите на Купата, където ще срещне Черно море.

Треньорът на Порто Вияш Бояш ще може да разчита на най-доброто, с което разполага. В групата на тима попаднаха всички водещи футболисти като след контузия се завръща и Фусиле. Едва ли обаче “драконите” ще играят със звездите, като част от тях по-скоро ще останат на пейката.

ЦСКА очаквано ще играе с титулярите си, тъй като този мач може да донесе голям престиж на “армейците”, а и ще е добре да се предотврати тежка загуба. Един футболист трябва да отпадне от групата от 19 играча като вероятно това ще е Дормушали Саидходжа.

ЦСКА със сигурност ще е по-мотивираният тим в този двубой, но пък Порто определено е по-класният състав. Не са далече времената, в които драконите спечелиха Купата на УЕФА и Шампионската лига. Наследникът на Моуриньо Вияш Бояш е чудесен специалист, който проповядва стила на Специалния. Мачът дава шанс на резервите на “драконите” да покажат, че имат място в основния състав. Те едва ли ще пропуснат да се възползват от него.

Прогноза: Порто - ЦСКА 3:1

Последни 5 изиграни срещи:

Порто:

21 ноември Морейренсе - Порто 0:1 (Купа на Португалия)
27 ноември Спортинг Лисабон - Порто 1:1 (Суперлига)
02 декември Рапид Виена - Порто 1:3 (Лига Европа)
06 декември Порто - Витория Сетубал 1:0 (Суперлига)
11 декември Порто - Ювентуде Евора 4:0 (Купа на Португалия)

ЦСКА:

14 ноември ЦСКА - Локомотив Пловдив 1:0 (А група)
20 ноември Сливен - ЦСКА 1:3 (Купа на България)
28 ноември Академик - ЦСКА 1:1 (А група)
02 декември ЦСКА - Бешикташ 1:2 (Лига Европа)
11 декември Малеш - ЦСКА 0:3 (Купа на България)


Досегашни срещи:

Порто - ЦСКА

1 мач
1 победа за Порто
0 равенства
0 победи за ЦСКА
Голова Разлика: 1:0 за Порто


Коефициенти от bet365:
Порто - 1.22
Равен - 6.00
ЦСКА - 13.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
213