Този път ЦСКА ще спечели точка срещу Бешикташ


А. Павлов

Този път ЦСКА ще спечели точка срещу Бешикташ

ЦСКА - Бешикташ
Стадион: "Национален стадион Васил Левски", София
Дата: 02.12.2010 г.
Час: 20:00
Съдия: Том Харалд Хаген (Норвегия)

ЦСКА застава лице в лице с Бешикташ в среща от петия рунд на Група L в Лига Европа. Двубоят е от съществено значение що се отнася до класирането в следващата фаза на надпреварата. Далеч по-близо до това са черните орли, които са със седем точки и се намират на второ място във временното класиране на групата. Техният български противник е на последна позиция в таблицата, като има три пункта на сметката си. В другия мач от тази група един срещу друг ще се изправят Рапид Виена и Порто.

Нека засегнем конкретно предстоящата среща между ЦСКА и Бешикташ. В двубоя, който се проведе на турска земя, истанбулци измъкнаха успеха след късен гол на Фабиан Ернст. Тогавашното представяне на турския отбор, за разлика от резултата, не беше задоволително.

Впрочем положението за Бешикташ е сходно и в турската Суперлига. Тимът е чак на пето място във временното подреждане, изоставайки с цели девет пункта от първия Трабзонспор.

Ситуацията в ЦСКА също не е розова. След края на есенния полусезон в А Група червените се намират чак на шеста позиция в таблицата. Подопечните на Милен Радуканов спечелиха 26 точки дотук през кампанията в шампионата, като пасивът им спрямо зона Лига Европа е само два пункта, ала спрямо лидера Литекс - цели 11. Добре се вижда, че предстои още много работа пред треньорския щаб на столичани.

В тази връзка наставникът, който изведе армейците срещу Бешикташ в средата на септември, вече не е начело на отбора. Гьоре Йовановски бе заменен от Сашо Борисов, ала реално функциите на треньор изпълнява Милен Радуканов. Той обаче все още няма нужния лиценз, за да води ЦСКА в първенството и Европа.

Тази треньорска рокада се отрази благотворно върху играта и резултатите на най-титулувания български тим. В групата на майсторите той се доближи до местата, осигуряващи участие в евротурнирите, и в Лига Европа постигна ценен успех над Рапид във Виена, който го остави в играта.

От друга страна, победата на гостите в дербито с Галатасарай в мач от последния 14-и кръг в шампионата (1:2) определено ще се отрази добре върху тяхното самочувствие.

В този ред на мисли Бешикташ е лекият фаворит в срещата. Казвам лек, макар и турският отбор да разполага с редица класни състезатели. Засега обаче спойката между тях не се получава.

Като заговорихме за качествените футболисти на гостите, трябва да отбележим големите кадрови проблеми, пред които е изправен наставникът им Бернд Шустер. Той няма да може да разчита на Нихат Кахведжъ, Фатих Теке, Бобо, Рющю Речбер, Онур Байрамоглу, Екрем Даг, Юсуф Шимшек и Матео Ферари.

Радуканов пък ще се лиши от услугите на Джузепе Акуаро и Апостол Попов и Иван Бандаловски, които нямат картотека за турнира.

Забелязваме, че двамата наставници няма да могат да пуснат на терена най-доброто, което имат на свое разположение. Независимо от това очакваме един вълнуващ двубой, в който добрата форма и публиката на домакините ще им помогнат да спечелят точка срещу именитите играчи на гостите.

Последни пет изиграни срещи:

ЦСКА:

04 ноември Рапид Виена - ЦСКА 1:2 (Лига Европа)
08 ноември Пирин - ЦСКА 0:1 (А Група)
14 ноември ЦСКА - Локо Пловдив 1:0 (А Група)
20 ноември Сливен - ЦСКА 1:3 (Купа на България)
28 ноември Академик - ЦСКА 1:3 (А Група)

Бешикташ:

08 ноември Бешикташ - Касъмпаша 1:1 (Суперлига)
11 ноември Газиантеп ББ - Бешикташ 1:0 (Купа на Турция)
14 ноември Генчлербирлиги - Бешикташ 0:2 (Суперлига)
20 ноември Бешикташ - Коняспор 2:2 (Суперлига)
28 ноември Галатасарай - Бешикташ 1:2 (Суперлига)

 

Досегашни срещи:

Три мача
Нула победи за ЦСКА
Едно равенство
Две победи за Бешикташ
Голова разлика: 5:2 за Бешикташ

 

Коефициенти от bet365:

ЦСКА - 3.60
Равен - 3.30
Бешикташ - 2.05

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
120