Рапид - ЦСКА: Една предизвестена смърт


Н. Гавазов

Рапид - ЦСКА: Една предизвестена смърт

Рапид Виена - ЦСКА
Стадион: "Ернст Хапел", Виена
Дата: 04.11.2010
Час: 22:05
Съдия: Саймън Лий Еванс (Уелс)


В 4 кръг на група L на Лига Европа, Рапид Виена посреща българския ЦСКА. Австрийците имат до този момент една победа и две загуби в турнира, и с актив от три точки заемат трето място в класирането. Особено тежка се оказа домакинската загуба с 1:2 срещу Бешикташ, защото тя бе срещу пряк конкурент в класирането и силно намали шансовете на Рапид да продължи в следващия етап на Лига Европа. Във вътрешното първенство виенчани нямат победа от 25 септември и след четири поредни равенства се смъкнаха на седмо място в класирането, на девет точки разлика от лидера Щурм.

ЦСКА записа три поредни загуби в Лига Европа и в момента е с най-лоши показатели от всички отбори, които участват в турнира. В трите срещи досега, на „армейците" малко не им достигна, за да постигнат частичен успех срещу своите съперници, като загубата срещу Бешикташ дойде в допълнителното време на мача, а срещу Порто бяха пропиляни златни шансове за гол. Във вътрешното първенство представянето на ЦСКА също не отговаря на класата и традициите на отбора. Клубът е раздиран от проблеми, стигна се до поредната треньорска рокада, зреещият конфликт между фенклуба и ръководството набра скорост и в момента отношенията между двете страни са на точката на замръзване, а спекулациите за липса на пари също внасят допълнително напрежение. С последните си две победи обаче срещу Миньор и Берое, „армейците" определено са в подем и в момента заемат шесто място в класирането с 19 точки - с шест по-малко от вечния враг Левски и девет от лидера Литекс.

Наставникът на Рапид Петер Пакулт няма да може да разчита на контузените Хофман и Венгер оф Хаселинк. Участието на Сома е под въпрос, а халфът Драцан може би ще започне като титуляр. Схемата на игра според думите на треньора ще бъде 4-2-3-1, но това ще бъде негово решение непосредствено преди мача.

От групата на ЦСКА за мача с Рапид отпаднаха контузените Виданов, Попов, Дечев и Костадинов. Също така, Радуканов не включи Саидходжа и полузащитника Коста Янев, които играха в предишната среща. В понеделник Платини се оплака от болки в крака, но явно те не са били сериозни. Неприятната новина за треньорския щаб е, че днес Спас Делев е вдигнал висока температура и най-вероятно има грип, което му е попречило да вземе участие в тренировката на „червените" на „Ернст Хапел Щадион". Това поставя под въпрос участието му в двубоя, но окончателното му състояние ще се изясни в четвъртък.

Рапид излиза като фаворит срещу ЦСКА и със сигурност ще се опита да докаже, че победата в София не е била плод на случайността. Въпреки проблемите в кадрово отношение, домакините имат предимство, защото ще разчитат на подкрепата на собствената си публика. От друга страна, психологическия натиск върху хората на Пакулт е голям, защото ако отбора действително преследва класиране в следващия етап на турнира, преди последния си мач в Истанбул задължително ще трябва да победи в двете си домакинства. ЦСКА няма какво да губи. По-лошо от това не може и да стане за „армейците", които са на дъното по всички показатели. С разумна игра обаче, както срещу Бешикташ и повече концентрация пред гола, българските футболисти могат и да изкопчат нещо. Което разбира се ще бъде изненада. Повечето биха заложили на твърда „единица", което мисля да направя и аз, но спокойно може да се потърси нещо екстравагантно като евентуален „хикс", който не бива да се изключва, ако „червените" затворят играта.

Прогноза за: Рапид - ЦСКА 1:0

Последни 5 изиграни срещи:

Рапид Виена:

03 октомври Капфенберг - Рапид Виена 0:0 (Бундеслига)
16 октомври Рапид Виена - Вакер Инсбрук 1:1 (Бундеслига)
21 октомври ЦСКА - Рапид Виена 0:2 (Лига Европа)
24 октомври Магна - Рапид Виена 1:1 (Бундеслига)
31 октомври РБ Залцбург - Рапид Виена 1:1 (Бундеслига)

ЦСКА:

04 октомври Локомотив София - ЦСКА 2:2 (А група)
17 октомври ЦСКА - Калиакра 0:0 (А група)
21 октомври ЦСКА - Рапид Виена 0:2 (Лига Европа)
24 октомври Миньор Перник - ЦСКА 2:4 (А група)
30 октомври ЦСКА - Берое 3:2 (А група)


Досегашни срещи:

Рапид Виена - ЦСКА

1 мач
1 победа за Рапид Виена
0 равенства
0 победи за ЦСКА
Голова Разлика: 2:0 за Рапид Виена


Коефициенти от bet365:
Рапид Виена - 1.61
Равен - 3.75
ЦСКА - 5.50

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
197