Порто ще надвие ЦСКА


А. Павлов

Порто ще надвие ЦСКА

ЦСКА - Порто
Стадион: "Васил Левски", София
Дата: 30.09.2010 г.
Час: 20:00
Съдия: Алон Йефет (Израел)

ЦСКА домакинства на Порто в мач от групите на Лига Европа. Това е втора среща за двата тима в груповата фаза на турнира. В първия си двубой червените претърпяха неприятно поражение от Бешикташ с 1:0, докато драконите се наложиха по убедителен начин над Рапид Виена с 3:0.

Естествено, Порто е фаворитът в този мач. Не само заради своята визитка, а също и заради моментното състояние, в което хората на Андре Вияш Боаш се намират. Драконите се представят много добре както на домашна, така и на европейска сцена.

От друга страна, цесекарите все още не са навлезли в оптимална форма. Колебливото начало на сезона в А Група отсече главата на Павел Дочев. На негово място бе назначен Гьоре Йовановски. Като добавим и факта, че през лятото дойде голям брой нови играчи, логично стигаме до извода, че този тим на армейците все още търси себе си.

Именно в срещи като тази с португалския водещ клуб софиянци имат хубава възможност да направят крачка напред в търсенето на своята идентичност. ЦСКА неведнъж е покзвал, че е способен на подвизи в Европа. Последният такъв бе срещу Динамо Москва преди година.

Тук обаче идва моментът, в който трябва да отбележим, че червените не изглеждат по същия начин както преди 12 месеца, а и Динамо не е Порто.

Надали някой се съмнява, че момчетата на Йовановски ще се раздадат докрай. Проблемът на ЦСКА е друг - необиграността. И точно от тази гледна точка предимството на португалците изглежда повече от респектиращо.

А като се сетим и за големите опит и класа, с които Порто разполага, то един успех на драконите в София би бил съвсем резонен изход от днешния мач.

 

Последни пет изиграни срещи:

ЦСКА:

29 август Сливен - ЦСКА 1:3 (А Група)
11 септември ЦСКА - Литекс 1:1 (А Група)
16 септември Бешикташ - ЦСКА 1:0 (Лига Европа)
19 септември Славия - ЦСКА 1:0 (А Група)
25 септември ЦСКА - Монтана 2:0 (А Група)

Порто:

29 август Рио Аве - Порто 0:2 (Суперлига)
11 септември Порто - Брага 3:2 (Суперлига)
16 септември Порто - Рапид Виена 3:0 (Лига Европа)
20 септември Насионал - Порто 0:2 (Суперлига)
25 септември Порто - Олянензе 2:0 (Суперлига)

 

Досегашни срещи:

ЦСКА - Порто

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА

 

Коефициенти от bet365:

ЦСКА - 6.50
Равен - 4.10
Порто - 1.50

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
145