Заявката на Сити за Лига Европа: Белами го няма


Н. Гавазов

Заявката на Сити за Лига Европа: Белами го няма

Манчестър Сити подаде заявка от 25 човека за участие в Лига Европа. В списъка място не намери Крейг Белами и полузащитника Стивън Айрлънд. Както е известно, всеки един клуб, на който му предстои да играе в Лига Европа през сезон 2010/11 може да регистрира само 25 футболисти. Очевидно е, че това ограничение не позволява на мениджъра на „гражданите" Роберто Манчини да използва всички футболисти.

Така места в заявката не намериха Белами, Айрлънд и Жо. Не попадна и Давид Силва. От 25 играча 8 трябва да са „местни възпитаници" - благодарение на това правило регистрация получиха Мика Ричардс и Майкъл Джонсън. Интересното е, че в списъка попадна Робиньо, чиято аренда в Сантош приключи.

Нерегистрираните играчи могат да намерят място в турнира все пак на 16 финалите, ако разбира се отборът достигне до тях. Преди всичко Сити ще трябва да елиминира румънския Тимишоара в двубой за влизане в групите на турнира.


Ето и списъка: Гивън, Харт, Тейлър; Боатенг, Коло Туре, Лескът, Коларов, Ричардс, Забалета, Бридж, Логан; Адам Джонсон, Барри, Де Йонг, Яя Туре, Компани, Майкъл Джонсън, Виейра, Райт-Филипс; Адебайор, Робиньо, Санта Крус, Тевес.

 

  Сподели
153