Официално стартира Калчополи II. Сред разследваните са Рома и Интер


.

Официално стартира Калчополи II. Сред разследваните са Рома и Интер

Футболната федерация на Италия започна официално разследване на т.нар. Калчополи II, гръмнаха италианските медии. След няколкото разкрития и доказателстава предоставени на съда в Неапол от страна на бившия директор на Ювентус Лучано Моджи, Италианската футболна федерация (FIGC) взе решение да открие ново разследване на това, което стана известно на обществото като Калчополи II.

Както е известно, защитата на Моджи е включила сред доказателствата телефонни записи на редица треньори и президенти на футболни клубове от цялата Серия А, които са разговаряли с един рефер, който е координирал нещата между съдийския корпус и клубовете. Интер, Палермо, Рома, Болоня, Каляри и Удинезе са уличени от представените доказателства.

„Във връзка с продължаващия процес в Неапол, федералните прокурори ще поискат време за да съберат доказателствата. В следващия един час прокурор Стефано Патази ще изпрати официално искане за това до Председателя на Девета секция на Наказателния съд в Неапол Тереза касория, като по този начин се дава началото на ново разследване, основаващо се на базата на телефонните записи", се казва в официално изявление на Футболната централа.

Както е известно, скандалът се разрази отново в края на миналия месец, след като главният обвиняем преди четири години Лучано Моджи представи в съда нови 75 записа на телефонни разговори. Все още не е ясно колко време ще продължи прослушването им и разследването на футболната федерация. Най-много доказателства има срещу "Интер", така че "нерадзурите" са заплашени с отнемане на титлата за 2006 г., лишаване от точки и дори изхвърляне от Серия А.

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

  Сподели
131