Рома - Милан: Интригата за титлата остава


.

Рома - Милан: Интригата за титлата остава

Рома - Милан
Стадион: "Олимпико", Рим
Час: 21:45
Съдия: Паоло Талиавенто


Спокойно бихме определили мача като дербито на кръга в Серия А. Победата е жизнено важна и за двата отбора ако искат да запазят шансовете за титлата живи, не може да има два победителя, а равният мач би убило и двата тима.

Изходните позиции на римският отбор не са много добри в навечерието на срещата. „Вълците" са трети с 51 точки и на 7 точки разлика от Интер - с много по-малки шансове за първото място от своя съперник от когото пък стоят на 3 точки разлика. В предишният кръг римляните изпуснаха да победят Наполи на „Сан Паоло" и получиха изравнителен гол в 90 минута, с което бе нанесен сериозен удар по шампионските им амбиции

В евротурнирите Рома също получи ужасен удар по амбициите си, отпадайки от Панатинайкос от когото и в двата мача бе победен с по 3:2 с много нелепи голове за кратко време, въпреки добрата игра на хората на Раниери в срещите. Така, остава да се хвърлят всички усилия в преследване на шампионската титла, докато конкурентите поне на този етап продължават битките на два фронта.

Милан очевидно през сезона притежава способността по някакъв начин да се възползва от грешките на своите конкуренти и да възкръсва. Футболистите на Леонардо загубиха за втори път от Интер и специалистите побързаха веднага да ги отпишат от борбата за титлата. Още повече, че след това последваха две равенства срещу аутсайдерите Ливорно и Болоня, а и програмата им бе подготвила трудни гостувания на Бари и Фиорентина. Да, обаче „росонерите" победиха във всичките си срещи и в момента отново дишат във врата на своя конкурент, заемайки второто място, като разликата е само 4 точки от водача в класирането.

В Шампионската лига миланци се надяваха, че традицията да отстраняват Манчестър Юанйтед ще бъде продължена, но успяха да издържат само едно полувреме срещу хората на Сър Алекс и в крайна сметка претърпяха домакинско поражение с 2:3, с което намалиха шансовете си за класиране на ¼ финалите.


Кадровото положение при двата отбора е в полза на домакините, а в голяма степен нещата в мача ще се решават именно от състоянието на кадрите, което е много важен въпрос.

Раниери няма да може да разчита на Франческо Тоти, който е с контузия, но пък Рома се справя добре и без него от началото на годината. Схемата с която излизат домакините е 4-2-3-1 с Тони отпред, а зад него, силно разтеглени по широчината на терена ще застанат Тадей, Перота и Вучинич. В зоната на опорните полузащитници ще се разположат Писаро и Де Роси, чиято роля ще бъде да подпомагат действията на тримата пред тях с бързото изнасяне на топката когато бъде отнета, но също така ще подпомагат в голяма степен и защитата. Впрочем, известни колебания има за десния фланг на ариегарда където вместо Мота може да заиграе Касети, като вероятността това да стане е 60/40. Вероятно е и вместо Бурдисо да започне Мексес, но това ще реши Раниери в последният момент.

В лагера на гостите най-лошата новина е, че Пато няма да играе заради контузия. С това не свършват проблемите за Леонардо в кадрово отношение - Ониеву, Зеедорф и Мансини също са с контузии. Гатузо пък е наказан за един мач. Това принуди наставникът да постави Бориело в центъра на атаката, а Бекъм и Роналдиньо по фланговете. Чест прави на Леонардо, че ще използва трима нападатели, подредени в една линия, а схемата 4-3-3 предполага много открита игра и атакуващ стил.

Двубоят както казахме вече е от огромно значение за двата отбора, но най-вече за Милан ако иска да запази интригата за титлата жива. Това предполага огромна мотивация и себераздаване, въпреки, че през следващата седмица предстои тежко гостуване в Англия. „Росонерите" не еднократно показаха през сезона, че могат да направят от нищо нещо и да изригнат в най-неочакваният момент.

Слабата страна на миланци е ....Роналдиньо. Това е играчът, който макар да не е добър за националният отбор, прави наистина знаменателно представяне за клубния си тим с виртуозните си изпълнения. Но да разчиташ изключително и само на един играч в даден мач е наистина рисковано.

Рома също са мотивирани да спечелят и след провалът в евротурнирите ще се опитат да зарадват своите привърженици, които впрочем изкупиха билетите за мача още вчера. Предимството което имат домакините в тази среща е доброто кадровото състояние в отбора и добрата форма на футболистите. Друго много важно предимство са железните контраатаки на домакините - напълно в противодействие на нападателният стил, който ще използват миланци.

Слабата страна в отбора е дясната половина на защитата, а точно там ще оперира Роналдиньо. Дали оттук няма да дойдат проблемите за домакините? Ще разберем в събота вечер, но при всички положения ни очаква невероятен мач и дерби, което само може да радва любителите на футбола.

Като всяко дерби и тук трудно бихме прогнозирали как ще завърши то - от значение ще бъде всяка грешка, която ще бъде използвана от противника, както и кондицията на отделните играчи. На пръв поглед предимството е на страната на римляните, въпреки, че знакът в такива мачове трябва да е задължително троен. Но аз ще заложа твърдо на Милан, воден само и единствено от желанието си да остане жива интригата за титлата и отборът на Моуриньо да бъде притесняван до последно. А и рискът ще си заслужава заради хубавият коефицент.


Последни 5 изиграни срещи:

Рома:

13 февруари Рома - Палермо 4:1 (Серия А)
18 февруари Панатинайкос - Рома 3:2 (Лига Европа)
21 февруари Рома - Катаня 1:0 (Серия А)
25 февруари Рома - Панатинайкос 2:3 (Лига Европа)
28 февруари Наполи - Рома 2:2 (Серия А)

Милан:

12 февруари Милан - Удинезе 3:2 (Серия А)
16 февруари Милан - Манчестър Юнайтед 2:3 (Шампионска лига)
21 февруари Бари - Милан 0:2 (Серия А)
24 февруари Фиорентина - Милан 1:2 (Серия А)
28 февруари Милан - Аталанта 3:1 (Серия А)


Досегашни срещи:

Рома - Милан

151 мача
38 победи за Рома
44 равенства
69 победи за Милан
Голова Разлика: 222:162 за Милан

През този сезон:

18 октомври 2009 Милан - Рома 2:1 (Серия А)


Коефициенти от bet365:
Рома - 2.30
Равен - 3.20
Милан - 3.20


НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
150