Сиена едва не победи Интер, на ред е Милан


.

Сиена едва не победи  Интер, на ред е Милан

Милан - Сиена
Стадион: "Сан Сиро", Милано
Час: 16:00
Съдия: --- Масимилиано Сакани

 

И така, отборът който в предишния кръг за малко не се подигра с шампиона Интер, сега се среща с друг милански отбор - този на Милан. Отборът на Леонардо, който имаше амбиции за шампионската титла ( и все още те си остават) започна повече от трагично тазгодишната си кампания в първенството - 9 точки от седем мача, загуба на собствен терен в Шампионската лига от ФК Цюрих и треньорът бе поставен на точката на дузпата. Да, обаче той съумя по някакъв начин да изправи тима, вдъхна увереност на играчите и съвсем изненадващо за специалистите напляска прехваления отбор на Реал Мадрид. Това обаче е в най-престижния европейски клубен турнир.

В първенството Милан изигра девет мача без загуба, а Роналдиньо сякаш се прероди и заигра както го правеше в Барселона. В момента италианският гранд се намира на 8 точки след лидера Интер, но има мач по-малко, на 4 точки е пред третия Ювентус и е в борбата за титлата. Идването на Бекъм зареди с нов импулс играчите и отборът набира скорост, нямайки нищо общо с онази разбита шайка както изглеждаше в началото на кампанията си.

Сиена са „фенерът" на Серия А и няма как да бъде иначе, след като средно на мач футболистите на този отбор допускат почти по два гола, а успяват да вкарат един. Определено домакински отбор, но инкасираха у дома си 5 загуби, една от които срещу прекия си конкурент в борбата за спасяване Аталанта. Старта на първенството започна зле за тосканския отбор- загуба именно от Милан у дома си, като Алешандре Пато наниза два гола с които подпечата превъзходството на отбора си. Последва изненадваща победа като гост на Каляри и след това десет мача без победа! С такива резултати няма как да не бъдеш последен. В последните пет мача футболистите на треньора Жанпаоло записаха две победи и три загуби, две от които правят впечатление - разгромната загуба с 1:5 в домакинското дерби срещу Фиорентина и 3:4 при гостуването си на Интер - мач, в който гостите показаха характер и накараха Моуриньо да каже след срещата, че може би са хвърчали телевизори през прозорците.

В предстоящия двубой Леонардо отново няма да разчита на Пато, Бориело, Одо, Замброта, Ониеву, Зеедорф и Адиа поради контузии. Амброзини е наказан за един мач, от срещата отпаднаха Бонера и Рома.

С трима нападатели ще излязат „росонерите" - Индзаги в средата, Роналдиньо отляво и Бекъм отдясно. Отзад ще застане Пирло, а Гатузо и Фламини ще бъдат в средата , изтеглени малко по-назад. Тактическата постройка 4-2-1-3 към която се върна в последните мачове Леонардо, дава възможност срещу отбори като Сиена да се насити полето на противника със собствени футболисти и да се създаде много бързо числено превъзходство, както и открива много възможности пред опорните халфове, включително за техни пробиви от втора линия, колкото и нетипично да е това. В същото време ще се наложи дълго да се разиграва топката и да се търсят свободни пространства през които да се намери целта, но и ще трябва да се помисли как да не се губи топката лесно.


Марко Жанпаоло, който в предишния кръг бе номиниран за треньор на седмицата на Futbol - TV, няма да може да разчита на Ларондо, Женивиер и Паравичини, които са контузени. Абделкадер Газал е с отбора на Алжир на турнира за Купата на африканските нации, а Крибари и Реджиналдо платиха данък на борбената си игра срещу Интер - първия е наказан за една среща, а вторият за две. Под угроза да бъдат наказани са още Брандао и Де Гросо. Отново тактическата постройка ще бъде 4-3-3, като на мястото на Реджиналдо в центъра ще застане Калайо. В средата ще се разположат Вергасол отляво, Кодреа в центъра и Екдал отляво. Отново ще се разчита много на румънеца и както подчертахме в предишните си прогнози, статистиката показва, че когато Кодреа се представя добре, именно тогава Сиена прави точки и вкарва голове.


На старта на първенството резултата в срещата срещу Сиена бе оформен от Пато, който няма да може да вземе участие в предстоящия двубой. Но победата на Милан над Ювентус показа, че „росонерите" имат добра взаимозаменяемост на играчите си и отборът върви напред и без него. Докато на Сиена ще бъде много трудно без Реджиналдо, който наистина прави играта на тосканци в нападение. Също така смятам, че Леонардо се е запознал с начина на игра на гостуващия отбор срещу Интер и едва ли ще позволи на своите футболисти да допуснат грешките, които „нерадзурите" допуснаха, а именно позволиха на противника си да владее повече топката и да разиграва спокойно в собствената му половина. Класата на Милан е очевидна и предполагам, че домакините няма да допуснат изненада и ще наложат волята си от самото начало на срещата. Прогнозата ми е за победа поне с два гола за „росонерите".

Прогноза Милан - Сиена 2:0

 

Последни 5 мача:

Милан:

08 декември ФК Цюрих - Милан 1:1 (Шампионска лига)
13 декември Милан - Палермо 0:2 (Серия А)
06 януари Милан - Дженоа 5:2 (Серия А)
10 януари Ювентус - Милан 0:3 (Серия А)
13 януари Милан - Новара 2:1 (Купа на Италия)

Сиена:

06 декември Сиена - Катаня 3:2 (Серия А)
13 декември Сиена - Удинезе 2:1 (Серия А)
20 декември Палермо - Сиена 1:0 (Серия А)
06 януари Сиена - Фиорентина 1:5 (Серия А)
09 януари Интер - Сиена 4:3 (Серия А)


Досегашни срещи:
Милан - Сиена

13 мача
10 победи за Милан
2 равенства
1 победа за Сиена
Голова Разлика: 28:13 за Милан


Коефициенти от bet365:
Милан - 1.25
Равен - 5.25
Сиена - 13.00


НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
189