Жозе Моуриньо: Очаквах да сме на върха


.

Жозе Моуриньо: Очаквах да сме на върха

"Имаме 45 точки, точно по план. Очаквах да сме на върха и да имаме между 40 и 47 точки, точно това стана", каза Жозе Моуриньо. Интер води убедително в класирането преди мача с Бари.

"Нерадзурите" отиват в Бари с доста проблеми с контузени футболисти. "Все още имаме проблеми, но този отбор е специален", заяви "Специалния". Португалският специалист ще бъде принуден да даде по офанзивен облик на отбора си. "Куарешма, Пандев, Милито и Балотели са на линия".

На въпрос за Марио Балотели, Жозе отговори: "Често разговарям с Марио на висок тон и съм принуден да направя крачка назад. В други случаи просто го критикувам. След мача с Киево му казах, че ще прегледам на запис картона му и ще го коментирам. Когато той играе с пълния си потенциал и се раздава през целия мач, треньора няма как да не го пусне в игра".

Жозе коментира и Давиде Сантон: "Той трябва да отпише Световното първенство. Футболист който не играе редовно в отбора си, няма как да бъде повикан в националния отбор", допълни Моуриньо. "Когато подобри играта си в защита, може да почне да мисли за по офанзивна игра. Сантон допусна грешки защита, защото мислеше прекалено много за офанзивните си действия. Трябва да балансира играта си. Аз и отбора вярваме в него", завърши треньра на Интер.

"Нерадзурите" победиха драматично Сиена с 4-3 през седмицата. "Не играхме добре, но показахме невероятен характер. Повечето отбори биха играли за равен, но ние се хвърлихме в атака с мисълта за 3-те точки. Този уикенд Интер ще гостува на Бари. "Бари играят добър футбол, печелят точки и напълно заслужават мястото си в класирането. Те са бързи навсякъде, не само в определени зони".

След гостуването в Бари, шампионите на Италия ще се изправят срещу градския съперник Милан. Жозе коментира и заканите на "росонерите": "Дали блъфират? Не знам, никога не ми се е налагало да го правя. Знам само, че те не са първи и има много мачове до края на сезона. Милан има шансове за титлата, също както Рома и Ювентус. Проблемите в Ювентус? Не ме интересуват. Моят отбор е Интер и имаме 45 точки, точно както очаквах. Мисля че имаме силите  зз да задържим първото си мсясто до май

Жозе не пропусна да коментира и новините около трансфера на Жулио Баптища: "Ако вземем нов играч, той трябва да балансира халфовата ни линия. В други случаи, не ни е нужен".


ПЕТЪР АНГЕЛОВ

  Сподели
114