Фиорентина ще си върне самочувствието срещу Милан


.

Фиорентина ще си върне самочувствието срещу Милан

Фиорентина се радваше на страхотно представяне в Европа и прилично в Италия до миналата седмица, когато изненадващо загуби от Киево с 2:1. Това отдалечи “Ла Виола” на 4 точки от първата четворка като сега пред възпитаниците на Чезаре Прандели има нова тежка задача – домакинство на втория Милан.

На този етап от борбата Фиорентина  заема 6-ата позиция с 24 точки от 7 победи, 3 равни и 6 загуби. В Шампионската лига тимът записа култови победи и се класира за 1/8-финалите, където ще срещен Байерн. Доста контузии тормозят Прандели. Гамберини, Дзанети и Маркиони няам да могат да играят в неделя, а Комото е под въпрос.

От 30 септември подценявания Милан не бе губил мач във всички турнири и се залепи близо до Интер на върха в Серия А като в лагера на “росонерите” се заговори за атака на титлата. В комбинация със силните игри на тима в Шампионската лига доверието в Леонардо и старичките му играчи се върна. Но миналата неделя Палермо шокира “Сан Сиро”, вкарвайки два безответни гола и приземи тима. Все пак сега разликата с Интер е само 5 точки, а в 1/8-финалите Милан среща смразяващия като име, но доста удобен свой съперник Манчестър Юнайтед. Сезонът е дълъг и Милан може да постиген неочаквани успехи през него.

“Росонерите” също имат затруднения с контузени. Масимо Одо, Огучи Ониеву, Тияго Силва и Даниеле Бонера няма да пътуват за Тоскана. Фламини и Сийдорф вероятно ще са готови за мача.

Къде с късмет, къде с класа до този момент Милан играеше печелившо. Идват обаче месеците на истината. Фиорентина има нужда от точки, а идеалното място да ги спечели е “Стадио Франки”.

Последни 5 мача:

Фиорентина: ЗППЗП
Милан: ЗРППР

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
205