Бари удари Ювентус у дома, Диего пропуска дузпа


.

Бари удари Ювентус у дома, Диего пропуска дузпа

Новакът Бари победи Ювентус с 3:1 на своя стадион "Сан Никола" в среща от 16-ия кръг на италианската Сериа "А".

Рикардо Меджорини откри за южняците още в 7-ата минута, но в 24-ата минута след неубедителна намеса на стража на домакините Жилет, Давид Трезеге възстанови равенството. Гостите бяха по-активният отбор до почивката, но не успяваха да материализират положенията си.

В 43-ата минута Фабио Канаваро фаулира Барето в наказателното поле и реферът отсъди дузпа за Бари. Потърпевшият Барето бе точен от бялата точка и по този начин отново изведе Бари напред в резултата - 2:1.

През второто полувреме на мача "бианконерите" натиснаха своите домакини, в търсене на изравнително попадение. С пропуски пред вратата на новаците обаче се отличиха голмайсторът за "старата госпожа" Давид Трезеге, Поулсен, Амаури и Тиаго.

В 68-ата минута се стигна до върхът на отчаянието за тима на Чиро Ферара, след като многомилионното попълнение в състава на "бианконерите" и бивш футболист на Вердер (Бремен) Диего профука дузпа, спечелена от влезлият като резерва Фабио Гросо.

Десет минути преди края Алмирон, който е собственост на Юве, с прецизен удар от 25 метра препарира Джиджи Буфон - 3:1.

До края на мача Алварес на два пъти имаше възможността да покачи резултата на 4:1, но и в двата случая пропусна.

Поражението най-вероятно ще коства поста на Чиро Ферара, който не успя да класира тима на осминафинал в Шампионската лига след най-тежката загуба, като домакин в евротурнирите с 1:4 от Байерн Мюнхен като домакин. Така "бианконерите" остават на трето място с 30 точки, на цели 5 зад лидера Интер, който утре гостува на Аталанта и на една зад втория Милан, който пък приема Палермо. Бари пък се намира на 7-а позиция с 24 спечелени точки.


АСЕН ТЕРЗИЙСКИ 

  Сподели
358