Интер ще се справи с Рома


.

Интер ще се справи с Рома

Интер посреща Рома в дербито на поредния кръг от италианската Серия А. След повече от година “нерадзурите” най-накрая успяха да вземат победа в Шампионската лига и така завъртяха ситуацията в групата си, че им е нужен само един успех в два мача, за да продължат напред. Победата над Динамо не бе никак лесна – 2 гола в последните 5 минути обърнаха мача, но от дъното Интер вече е на върха в групата. 

В Калчото нещата вървят доста по-гладко за шампиона, който натрупа 5 поредни победи и се утвърди на върха като все по-малко хора вярват, че до края на сезона Интер ще срещне сериозна конкуренция за титлата.  За 11 мача момчетата на Моуриньо имат 7 точки преднина в върха – нещо невиждано в историята. 

За Рома сезонът не започна особено успешно. След напускането на Лучано Спалети, Клаудио Раниери пое тима и започна с противоречивите резултати. Наскоро “вълците” излязоха от серия от 3 последователни загуби и сега са едва 14-ти в класирането с 14 точки, което е точно на половината от тези на Интер.

Все пак последната среща на Рома, която бе в турнира за Лига Европа бе спечелена след обрат до 2:1 срещу Фулъм. Това дава добри изгледи за излизане от групата, защото римляните са втори със 7 точки като им предстоят срещи с Базел и ЦСКА.

За предстоящи мач Рома изглежда като аутсайдер, но тимът ще има самочувствие от успешните си игри на “Меаца” в последните години. Интер няма успех над Рома у дома от 2005. Често мачът предлага много голове като през миналия сезон, когато завърши 3:3.

За Жозе Моуриньо няма проблеми с контузени и наказани играчи и е твърде вероятно да видим същия състав като в мача с Динамо. При Рома нещата са сериозни, тъй като са контузени капитанът Тоти, Жуан, вратарят Дони. Родриго Тадей е наказан.

Въпреки последните добри игри на Рома на “Меаца” Интер е абсолютен фаворит за този двубой. В последните си два шампионатни мача “нерадзурите” вкараха по 5 гола, а след като закрепиха положението в Шампионската лига ще са добра настройка а пореден успех по пътя към Скудетото.

Последни 5 мача:
Интер: ППППР
Рома: ППЗЗР

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
286