Моуриньо: Дзенга ще бъде мой враг


.

Моуриньо: Дзенга ще бъде мой враг

Известният с пиперливите си и непривични коментари треньор на Интер Жозе Моуриньо и този път не пропусна да коментира по интересен начин предстоящия мач на тима му срещу отбора на Палермо. Той заяви, че Дзенга, който е треньор на отборът от Сицилия ще му бъде враг в продължение на 90 минути.

"Дзенга ми е голям приятел и това е философията на живота ми - аз държа на приятелите си. Аз го уважавам много. Утре той ще играе в своя дом: когато аз играех в моя клуб, в сърцето на града, само на 200 метра от моя дом и 50 метра от домът на родителите си аз исках да печеля на всяка цена. За Валтер няма да бъде по-различно. Но той ще бъде мой враг за 90 минути", заяви Моуриньо пред Gazzetta dello Sport.

По въпроса за подготовката на отбора, португалецът заяви, че добрите играчи трябва да са готови за всяка среща.

"Играчите, които са на най-високо равнище трябва да бъдат готови психически и физически да играят по три срещи на седмица", каза португалецът.

Относно слуховете в италианските медии, че именно Валтер Дзенга ще замести треньора на Интер, „Специалния" заяви: „Не знам дали той ще бъде мой наследник, това не е мое решение, но бих се радвал да го видя тук. Неговият дом е Милано."

Както обикновено Моуриньо не даде информация за това какъв ще е стартовият състав за сблъсъка тази вечер, но все пак разкри, че всички футболисти тренират усилено и са готови да се включат в игра.

Тиаго Мота и Диего Милито вече са напълно възстановени, като единствено Уесли Снайдер със сигурност ще пропусне днешния двубой на „Сан Сиро".

Относно изказването на Фабио Капео, че феновете на отборите влияят на футбола и на подреждането на отборите, специалистът отговори, че е забелязал подобен проблем.

"Аз съм треньор, а не социолог, но за година и половина в Италия не съм забелязал подобен проблем", завършва Моуриньо.

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

 

  Сподели
132