Интер на загуба - намалява заплатите на футболистите си


.

Интер на загуба - намалява заплатите на футболистите си

Интер спечели три пъти шампионската титла и в момента е първи в Серия А, но има големи проблеми с финансите. Това показаха резултатите за сезон 2008/09, след финансовия отчет на клуба. Оказва се, че миланският клуб е на червено със 154 млн. евро, съобщи новината Gazzetta dello Sport . Това е дори повече отколкото през предния сезон (2007/08), когато Интер бе "вътре" със 148 млн евро.

Президентът Масимо Морати се принуди да увеличи основния капитал на клуба със 70 млн. евро, заради финансовите загуби, като осигури парите от собствения си джоб. Според изданието, това ще е последната финансова година със загуба за Интер. В тези резултати обаче не са включени приходите от трансфери това лято. Интер спечели 60 млн. евро само от продажбата на Максуел и Ибрахимович в Барселона.

Освен това Интер вече няма да плаща заплатите на Матераци и Толдо, чиито договори изтичат в края на сезона и няма да бъдат подновени. Очаква се следващия сезон Морати да въведе различен тип договори. Заплатите на играчите ще бъдат значително редуцирани в посока надолу. Но за сметка на това ще има огромни бонуси за спечелени трофеи.

Във всеки договор ще бъде записана премия от 1,5 млн. евро за спечелване на Шампионската лига, 1 млн. за скудетото, още 500 000 за дубъл титла и КЕШ. На 500 000 са оценени Суперкупата на Европа, световното клубно първенство, Купата на Италия, дубъл титла и купа на Италия. По 250 000 ще се плащат за Суперкупата на Италия и за игра 80% от мачовете в Серия А.

Общо малко над 200 млн. евро са платили от Интер за заплати през миналия сезон. 161 млн. са отишли за играчите, 26 за треньорското ръководство и 12 млн. за медиците и останалия персонал.

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

  Сподели
137