Милан обърна Рома на Сан Сиро


.

Милан обърна Рома на Сан Сиро

Милан спечели първа победа в последните си пет мача, след като обърна Рома от 0:1 до 2:1 в дербито от 8-ия кръг на Сериа А. "Росонерите" губеха в мача след първата част, след като Менес откри резултата още в 3-ата минута. С вдъхновена игра през второто полувреме обаче домакините стигнаха до обрат с голове на Роналдиньо от дузпа в 57-ата минута и на Пато в 67-ата.

Това бе и първа загуба за Клаудио Раниери, откакто пое Рома на мястото на Лучано Спалети.

Двубоят на "Сан Сиро" обаче започна кошмарно за домакините, които се оказаха догонващи в резултата още в 3-ата минута на двубоя. Тиаго Силва сбърка фатално, след като не успя да върне топката към Дида, Жереми Менес открадна кълбото и откри резултата в полза на гостите от Рим.

В 18-ата минута отново френското крило на "вълците" можеше да удвои, но се подхлъзна и ударът му отиде в аут. В 28-ата минута Роналдиньо стреля в аут.

В 38-ата минута Менез намери Вучинич на границата на полето, той нахлу в малкия пеналт, но скъси ъгъла си и Дида успя да парира изстрела му. В ответната атака Абате напредна по дясното крило и центрира към точката за изпълнение на дузпи, където бе Зеедорф. Холандецът се обърна и стреля от воле, но със сетни усилия Дони успя да избие топката, която след това се удари в дясната греда.

Бразилският наставник на Милан Леонардо реагира на полувремето и пусна в игра ветерана Филипо Индзаги. Втората част започна с удар на Мексес, който бе париран от Дида.

В 51-ата минута именно влезлият като резерва Индзаги стреля с глава, но ударът ме спасен от вратаря на гостите. В 57-ата минута обаче Бурдисо фаулира Неста в наказателното поле и Милан получи правото да изпълни дузпа, а Роналдиньо бе точен от бялата точка за 1:1.

В 62-ата минута норвежецът Рийзе изстреля истински снаряд от 30-ина метра, но Дида бе заел добра позиция и улови топката. Две минути по-късно Пато проби по лявото крило и върна към границата на полето, където бе Зеедорф. Холандецът се опита с параболичен удар да изненада Дони, но топката мина на сантиметри покрай вратаря на римляните.

В 68-ата минута Роналдиньо намери по великолепен начин Пато, който овладя на гърди, елиминира вратаря и отбеляза от близо за 2:1.

 

В 80-ата минута капитанът на Милан Масимо Амброзини извърши глупав фаул в центъра на терена, за който получи втори жълт и респективно червен картон. Това обаче не помогна особено на гостите, които въпреки усилията си не можаха да отбележат втори гол, с който да отмъкнат поне точка от "Сан Сиро".

След тази победа Милан се изкачи на 8-ото място в класирането с актив от 12 точки, докато Рома се смъкна на 11-ата позиция с точка по-малко.


АСЕН ТЕРЗИЙСКИ

  Сподели
147