Конте: Шест отбора ще се борят за Скудетото


Н. Гавазов

Конте: Шест отбора ще се борят за Скудетото

Наставникът на Ювентус Антонио Конте е на мнение, че през тази година борбата за титлата в Серия А ще е по-оспорвана, но остава уверен в способностите на неговите футболисти. Специалистът посочи Наполи, Фиорентина, Милан, Интер, Рома и Лацио като основни фаворити за спечелването на Скудето, с което според него вътрешното първенство на Италия ще бъде много атрактивно и интересно през тази година.

"Нещата в Серия А се променят и нашите съперници стават все по-силни. Убеден съм, че през този сезон ще видим оспорвана битка за титлата. Милан и Интер имат традиции и остава все така сериозни отбори. Наполи подписа с нов треньор и клубът беше много активен през този трансферен прозорец. Фиорентина не изостава от тях и с Марио Гомес и Роси се превръщат в още по-класен тим. Лацио отново се подсили, а Рома може да изненада всеки. Според моите виждания шест отбора освен Ювентус ще се борят за Скудетото", заяви Конте.

"Отборът ми все още има нужда от подобрение, за да стигне големите европейски грандове, но смятам, че сме близо до тях. Когато ме назначиха целта беше да спечеля Серия А в рамките на три сезона, а успях да го по постигна на два пъти, което е сигнал, че се развиваме бързо. Много съм доволен от Тевес и Йоренте. Те са перфектни играчи и придават класа на Ювентус", коментира още треньорът.

 

  Сподели
101