Ювентус преговаря с новия Павел Недвед


Н. Гавазов

Ювентус преговаря с новия Павел Недвед

Шампионът на Италия Ювентус започна преговори с един от новите таланти на чешката футбола сцена, дясното крило Роман Мацек, съобщава местната преса. Роденият през 1997 година играч е от семейство, в което спортните традиции са на почит, а баща му е един от известните чешки треньори по волейбол. Самият Мацек е определян за "новия Павел Недвед" и освен, че бе наблюдаван от скаути на Арсенал и Манчестър Юнайтед, той гостува на тези два английски клуба, запознавайки се с базата и условията на работа на Острова.

Въпреки това, Роман предпочита да облече черно-бялата фланелка на италианския Ювентус, където също прекара известен период и дори тренира с юношеския отбор на "бианконерите".

"Мога да кажа, че Серия А е предпочитаният за мен вариант. Но аз трябва да усъвършенствам своите действия в отбрана, а също овладяването и работата си с топката", заяви Мацек.

"Ювентус достатъчно дълго наблюдава играча. За Роман пробите в Торино са поучителни. В момента Ювентус преговаря с нас и предстои да видим по какъв начин ще се развият нещата. Но смятам, че ще изгладим всичко много бързо", заяви бащата на Мацек.

 

  Сподели
119