Интер и Лацио излизат за Суперкупата на Италия


.

Интер и Лацио излизат за Суперкупата на Италия

И така, за четвърти пореден път Суперкупата на Италия се разиграва между Милано и Рим. Три поредни мача финалът бе между Интер и Рома, но тази година "вълците" не са във форма и се представиха много бледо в турнира за Купата. Но все пак ще бъдат сменени от друг римски отбор - Лацио, които на финала надиграха Сампдория.

Срещата е с начален час 15:00 българско време. Сегашния финал ще се състои зад граница и китайската столица е готова да разтвори вратите си пред чуждите гости, а фамозният стадион "Птичето гнездо" да стане свидетел на майсторството на двата италиански гранда.

За Интер дебют в официален мач ще направят нападателите Диего Милито и Самуел Ето'о, които дойдоха през лятото. Класата на двамата предполага много интересни идеи в нападение и голове разбира се. Моуриньо се слави с това, че умее да мотивира футболистите си и почти сигурно е, че те ще излязат само с мисълта за победа.

В щаба на Лацио също са уверени в победата и спечелването на трофея, който ще им е втори за последните 5 години. Атаката на тима ще бъде водена от капитана Горан Пандев, който е най-изявеният им играч през последните няколко сезона. Компания ще му прави и Томазо Роки, а Фабрицио Миколи изживява втора младост. Като прибави прогреса в Кяер и стабилността на Касани се очертава наистина интересен двубой.


Футболистите на Лацио ще излязат с фланелки на които на китайски език ще бъде написано :"Рим те очаква", наистина в Пекин два отбора ще проведат само една среща, след което ще се приберат у дома за да продължат с подготовката за предстоящия сезон.

Феновете на двата тима са настроени за истински футболен спектакъл, а доказателството е, че всичките билети за мача вече са изкупени.

Срещата ще се ръководи от Емилио Морганти.

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

  Сподели
208