Горещо: Лусио преминава в Интер


.

Горещо: Лусио преминава в Интер

Официалният сайт на Байерн Мюнхен излезе със следното горещо съобщение:
"Защитникът Лусио и Байерн Мюнхен тръгват по различни пътища. Капитанът на бразилския национален отбор и рекордьора по титли в Германия, се споразумяха в четвъртък предиобед, за предварително прекратяване на договора помежду им . който изтичаше на 30 юни 2010 година. 31 годишният защитник ще промени обстановката с италианския шампион Интер от Милано, с когото е подписан тригодишен договор. Сумата по трансфера не се споменава.


"В клуба сме съгласни с решението на играча и той се споразумя с миланци", заяви главния мениджър на Байерн Хьонес малко преди заминаването на отбора на тренировъчен лагер.


"Лусио в следващите няколко дни ще премине медицинските и физико-спортни тестове в Милано и ако всичко е нормално, договорът ще се подпише", заяви Хьонес допълнително.

"След края на турнира за Купата на Конфедерациите, стана ясно желанието му да напусне Байерн при оферта от голям клуб. Ние очевидно съжаляваме, че Лусио напуска отбора защото той свърши много полезна работа.", продължава Хьонес.


"Проблем с неговата позиция не може да има, защото сме добре окомплектовани откъм позицията на вътрешен защитник. Имаме кандидати и за други позиции, имаме нов треньор и 27 играчи, готови да осъществят идеите на Луис ван Гаал. ", завършва интервюто си главния мениджър на Байерн.

За пет години в състава на Байерн, бразилския национал изигра 144 срещи в които отбеляза седем гола. В актива си има три титли на Германия и три пъти е носител на Купата на страната.

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

  Сподели
145