Милан ще търси първата си победа в Серия А


Н. Гавазов

Милан ще търси първата си победа в Серия А

Милан - Удинезе
Стадион: "Джузупе Меаца", Милано
Дата: 21.09.2011г.
Час: 21:45
Съдия: Лука Банти

Два отбора, които през миналия сезон постигнаха мега-резултатно равенство 4:4, тази вечер ще се срещнат помежду си в рамките на 4-я кръг на Серия А. Действащият шампион Милан все още е без победа в първенството, завършвайки 2:2 на старта с Лацио, след като успя да заличи разликата от два гола, но „росонерите" нямаха този късмет срещу набиращия скорост Наполи и през уикенда загубиха от „партенопеите" с 1:3, като Кавани отбеляза хеттрик срещу отбора на Алегри - първият срещу Милан от 1998 година насам, когато Батистута се разписа три пъти. Между тези два мача обаче, италианците сътвориха истински подвиг, завършвайки 2:2 срещу Барселона на „Камп Ноу" - резултат, с който малко отбори могат да се похвалят.

Удинезе, който през лятото се раздели с редица свои звезди и чийто наставник Франческо Гуидолин преди старта на първенството заяви, че целта на отбора е да запази елитния си статут, започна с летящ старт кампанията и след два изиграни мача е с две победи, което дава правото на фриулци да делят първото място с Наполи и Ювентус. Очевидно е, че старши-треньора на отбора успя да намери начин и обедини успешно новодошлите около Ди Натале и останалите играчи в тима, благодарение на което бяха постигнати досегашните резултати.

Милан ще посрещне своя съперник с огромни проблеми в кадрово отношение. Извън строя поради контузии са Антонини, Бонера, Боатенг, Робиньо, Ибрахимович, Амброзини и Фламини, а състоянието на Гатузо остава тревожно, след като стана ясно, че полузащитникът е с парализиран очен нерв и проблеми със зрението. Въпреки това, Алегри разполага с достатъчно количество опитни играчи, които са готови да заменят травмираните футболисти. Атаката ще се води по всяка вероятност от Касано и Пато, които ще бъдат подкрепяни от Акуилани. В центъра на отбраната по-вероятно е да започне Тиаго Силва, но тук опция също така е Йепес. Схема на игра 4-3-1-2. Вероятен състав: Абиати; Абате, Тиаго Силва, Неста, Дзамброта; Ночерино, Ван Бомел, Зеедорф; Акуилани, Пато, Касано.

Като изключим напусналите през лятото играчи, общо взето Удинезе няма толкова големи проблеми с кадрите, както своя съперник. Извън строя са Феронети, Кода, бареро, Флорес и Паскуале, но добрата новина е бързото възстановяване на Асамоа, който ще заеме своето място в средната линия на фриулци. Схемата на игра ще бъде 3-5-1-1. Вероятен състав: Ханданович; Бенатия, Даило, Домици; Баста, Исла, Пинци, Асамоа, Армеро; Торже; Ди Натале.

Едва ли ще станем свидетели на резултат, подобен на миналогодишния, но със сигурност двубоят ще бъде интересен. Нападателите на Милан ще се опитат да намерят път към вратата на Ханданович, но ще им се наложи да преодолеят Исла, Пинци и Асамоа, които оформят една от най-добрите средни линии в Серия А. От друга страна, изпълненията на Торже (т,нар. румънски Лео Меси) са наистина впечатляващи и той бе определен за „новия Алексис Санчес". Ако това действително е така и не е плод на епизодични прояви на играча, нищо добро не очаква Неста и Тиаго Силва. Всичко това означава, че ще станем свидетели на безкомпромисна битка, в чийто изход не можем да бъдем напълно сигурни и няма да е изненадващо, ако гостите успеят да измъкнат точката. Тежък мач очаква двата отбора, а това означава много емоции за любителите на италианския футбол.

Прогноза за: Милан - Удинезе 2:1

 


Последни 5 изиграни срещи:

Милан:

21 август Милан - Ювентус 2:1 (Приятелска среща)
01 септември Комо - Милан 1:2 (Приятелска среща)
09 септември Милан - Лацио 2:2 (Серия А)
13 септември Барселона - Милан 2:2 (Шампионска лига)
18 септември Наполи - Милан 3:1 (Серия А)

Удинезе:

16 август Арсенал - Удинезе 1:0 (Шампионска лига)
24 август Удинезе - Арсенал 1:2 (Шампионска лига)
11 септември Лече - Удинезе 0:2 (Серия А)
15 септември Удинезе - Рен 2:1 (Лига Европа)
18 септември Удинезе - Фиорентина 2:0 (Серия А)


Досегашни срещи:

Милан - Удинезе

75 срещи
33 победи за Милан
29 равенства
13 победи за Удинезе
Голова Разлика: 134:76 за Милан


Коефициенти от bet365:
Милан - 1.66
Равен - 3.50
Удинезе - 5.50

Коефициенти от Offsidebet:
Милан - 1.65
Равен - 3.50
Удинезе - 5.25

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
153