Росонерите ще се опитат да прекършат крилете на грифоните


Н. Гавазов

Росонерите ще се опитат да прекършат крилете на грифоните

Милан - Дженоа
Стадион: "Сан Сиро", Милано
Дата: 25.09.2010
Час: 19:00
Съдия: П. Валери

Петият кръг на Серия А ще бъде открит със срещата между два отбора, които се намират на непривични за техните възможности места в таблицата за класиране, обидно малко точки и чието представяне до този момент е напълно идентично.
Милан в последния ден на трансферния прозорец се сдоби с две нови попълнения, които промениха коренно нещата около спора за Скудетото и с Ибрахимович и Робиньо „росонерите" се превърнаха в основен конкурент на Интер за титлата. Началото на кампанията в Серия А започна според предвидения план - победа с 4:0 над Лече, като двата гола от головете отбеляза Пато. Във втория кръг обаче дойде отрезвяването - срещу новакът Чезена Пато, Роналдиньо, Робиньо и Ибрахимович не направиха нищо, а върха на безсилието им бе изтърваната дузпа от шведа в 86 минута и в крайна сметка хората на Алегри си тръгнаха победени от малкия италиански град. Въпреки, че в следващите мачове играта на Милан се подобри, отбора записа две равенства с по 1:1 и в крайна сметка до този момент успя да заработи едва пет точки, които отреждат осмо място в класирането - доста далече от поставените преди шампионата цели.


Дженоа стартира новия сезон в Серия А с победа над Удинезе като гост и когато всички очакваха този успех да бъде развит в следващия кръг, последва загуба като домакин на Киево с 1:3. Това поражение веднага предизвика паника сред феновете, които станаха свидетели на определени разногласия между отбора и президента Прециози, който заяви, че е било по-добре да се играе на закрити врати, за да не гледат тифозите слабохарактерния му отбор - типично по италиански! Може и да е прав, защото „грифоните" инвестираха сериозни средства през лятото в стремежа си да атакуват Топ 4, а когато влагаш и не получаваш е нормално да се проявят признаци на нервност. Това явно стресна играчите на Дженоа - Велосо бе господар в средата на терена срещу Парма и Фиорентина, Паласио впечатли като дясно крило, а отбраната допускаше малко грешки, но хората на Гасперини така и не успяха да победят, завършвайки 1:1 срещу съперниците си. Това доведе неминуемо до увеличаване натиска върху треньора и нищо чудно мачът на „Сан Сиро" да се окаже последен за него в Серия А.


Амброзини, Пато и Бонера са контузени и няма да вземат участие в мача. В средата на терена най-вероятно ще започне мача Зеедорф вместо Пирло, който не е напълно възстановен, а на десния фланг на атаката е по-вероятно да видим Робиньо отколкото Индзаги. От началото на сезона Алегри налага схема 4-3-3 и същото ще направи и в този мач, заради което получи одобрението на феновете, но това води и до известен риск, както впрочем се случи в мача срещу Катаня. Вероятен състав: Абиати; Дзамброта, Неста, Силва, Антонини; Гатузо, Зеедорф, Боатенг; Робиньо, Ибрахимович, Роналдиньо.

Янкович, Дестро и Паладино са контузени от Дженоа, а Модесто и Морето отпаднаха от групата по неизвестни причини. Схемата на игра ще бъде най-вероятно 4-3-3, но срещу Парма Гасперини се изкуши и игра добрата стара 4-4-2. Ако заложи на последната схема Скули ще бъде на пейката, а в атака ще останат само Паласио и Лука Тони. Това решение на треньора ще стане ясно едва в последния момент преди срещата и ние засега може само да гадаем. Вероятен състав при схема 4-3-3: Едуардо; Чико, Ранокия, Каладзе, Крисчито; Рафиня, Велосо, Кхарджа; Паласио, Тони, Скули.


И двата отбора се нуждаят от добри резултати. С толкова много подобрения в кадрово отношение и двамата треньори са подложени на натиск да действат по-бързо от нормалното, което обещава в събота вечер да станем свидетели на една интригуваща среща. Атмосферата на „Сан Сиро" със сигурност ще бъде особена, след като от години за първи път фенове на Дженоа ще бъдат на стадиона, за да подкрепят своите играчи, знаейки че те имат нужда от тях точно сега. Едва ли „грифоните" ще останат безразлични към това, но и същото важи за „росонерите", които ще се опитат да вземат скалпа на своя противник. Тази среща е по-вероятно да завърши наравно, но ако има победител в нея, това ще бъдат по-скоро домакините, отколкото техните гости. Все пак чудеса се случват, което прави футбола толкова привлекателен, но едва ли Ибрахимович и компания ще искат да изпитат гнева на собствената си публика върху гърба.

Прогноза за: Милан - Дженоа 2:1

Последни 5 изиграни срещи:
Милан:
29 август Милан - Лече 4:0 (Серия А)
11 септември Чезена - Милан 2:0 (Серия А)
15 септември Милан - Оксер 2:0 (Шампионска лига)
18 септември Милан - Катаня 1:1 (Серия А)
22 септември Лацио - Милан 1:1 (Серия А)
Дженоа:
28 август Удинезе - Дженоа 0:1 (Серия А)
04 септември Лугано - Дженоа 1:2 (Приятелски мач)
12 септември Дженоа - Киево 1:3 (Серия А)
19 септември Парма - Дженоа 1:1 (Серия А)
22 септември Дженоа - Фиорентина 1:1 (Серия А)

Досегашни срещи:
Милан - Дженоа
84 мача
39 победи за Милан
30 равенства
15 победи за Дженоа
Голова Разлика: 137:83 за Милан

Коефициенти от bet365:
Милан - 1.66
Равен - 3.50
Дженоа - 5.50

Рома - Интер
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 25.09.2010
Час: 21:45
Съдия:

Последни 5 изиграни срещи:
Рома:
28 август Рома - Чезена 0:0 (Серия А)
11 септември Каляри - Рома 5:1 (Серия А)
15 септември Байерн Мюнхен - Рома 2:0 (Шампионска лига)
19 септември Рома - Болоня 2:2 (Серия А)
22 септември Бреша - Рома 2:1 (Серия А)
Интер:
30 август Болоня - Интер 0:0 (Серия А)
11 септември Интер - Удинезе 2:1 (Серия А)
14 септември Твенте - Интер 2:2 (Шампионска лига)
19 септември Палермо - Интер 1:2 (Серия А)
22 септември Интер - Бари 4:0 (Серия А)

Досегашни срещи:
Рома - Интер
169 мача
46 победи за Рома
46 равенства
77 победи за Интер
Голова Разлика: 281:211 за Интер

Коефициенти от bet365:
Рома - 3.40
Равен - 3.20
Интер - 2.20

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
156