Моуриньо: Футболистите на Рома си загубиха ума, разбирайки, че не могат да вкарат гол


.

Моуриньо: Футболистите на Рома си загубиха ума, разбирайки, че не могат да вкарат гол

Старши треньорът на Интер Жозе Моуриньо бе изключително доволен от победата на своя отбор над Рома с 1:0 във финалната среща за Купата на Италия. Както е известно, „нерадзурите" за шести път в своята история завоюваха втория по значимост апенински трофей. Единственият гол в срещата отбеляза аржентинския нападател Диего Милито в 40 минута на мача.

„Началото на срещата започна много тежко за нас. За един треньор е лош знак, когато трябва да прибегне до смени в дебюта на мача още. През цялото време показахме интензивен и агресивен футбол. Възможно е да не е толкова красив, но е ефективен. След като вкарахме гола установихме контрол върху играта. Футболистите на Рома организираха няколко контраатаки, но своя професионализъм демонстрира отново Жулио Сезар", заяви на пресконференцията след срещата Моуриньо.

„Играчите на Рома си загубиха ума, когато разбраха, че нямат шансове да вкарат гол...особено Тоти. Играта бе свършила за тях", продължава португалският специалист.

„За триумфа на „Ноу Камп" аз не исках запалянковците да ни посрещат на летището. Тези хора се нуждаят от почивка. Пред нас са три мача, в които можем да вземем още два трофея. Сега видяхте всички, че играчите на Интер се раздадоха на терена напълно. Те ще се бият до последно заради своите мечти. Аз вече им казах в Барселона, че искам да следват своите мечти, а не налудничави идеи", допълва Специалния.

             

„Сега мога да кажа с гордост, че се сдобих с трофеи в италиански, португалски и английски шампионати. Не зле, нали? Интер се промени и прави големи крачки напред. Играчи и треньори се сменят, но клубът никога. Дали ще остана в Милано и следващия сезон? Възможно е", завършва Моуриньо.

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

  Сподели
136