Раниери: Вече не сме господари на съдбата си


.

Раниери: Вече не сме господари на съдбата си

Старши треньорът на Рома Клаудио Раниери след поражението на своя отбор от Сампдория с 1:2 в рамките на 35 кръг от шампионата на Италия заяви, че той и футболистите му вече не са господари на съдбата си. Както е известно, след 24 мача без загуба, снощи в последна среща от кръга "вълците" загубиха от "моряците" и пропуснаха да оглавят класирането. В момента лидер е Интер със 73 точки, а Рома е втори на две точки разлика.

"Дори да бяхме изравнили нищо нямаше да се измени. Ние бяхме господари на съдбата си, а сега вече не е така. Трябва да продължим сякаш нищо не се е случило. Първото полувреме, което изиграхме е най-доброто откакто дойдох тук", заяви Раниери на пресконференцията след мача.

"Трябваше да поемем риска, защото дали ще завършим наравно или ще загубим няма никакво значение. При 1:1 накарах футболистите си да атакуват по фланговете, но за съжаление не успяха да вкарат гол", добави разочаровано наставника на Рома.

"Къде могат да загубят точки Интер? Не зная. Зная само, че ние сме длъжни да се стремим към максимума. Дали ще ни помогне Лацио? Сега не всичко зависи от нас. Съдбата на Скудетото ще се реши във Верона. Загубихме, но сме длъжни да намерим сили и да започнем отначало. В дербито щастието бе на наша страна, сега обаче не", завърши Раниери.

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

  Сподели
166