Последствията от Римското дерби: Tрима ранени в улични боеве


.

Последствията от Римското дерби: Tрима ранени в улични боеве

Трима запалянковци са приети в болница след стълкновения между фенове на Лацио и Рома, съобщава информационната агенция ANSA. Един от запалянковците е приет с прободна рана в шията, най-вероятно от нож. Полицията е арестувала четирима тифози и е предотвратила разрастване на сблъсъка.

При друг инцидент млада жена и двете й деца успели да се измъкнат от личния си автомобил минута, преди колата да избухне в пламъци от хвърлени фойерверки от фенове на Рома. Хулиганите са нанесли материални щети на няколко автобуса и на спирки на градския транспорт.

Инцидент сe е получи и в тунела към съблекалните след мача, след като капитанът на Рома Франческо Тоти показа жест с палеца надолу към скамейката на Лацио, с който римските императори са осъждали гладиаторите на смърт. Това разгневи наставника на Лацио Рея, който поиска наказание от десет мача за капитана на "вълците".

"Мачът бе много напрегнат. Днес всичко бе против нас. Никак не ми харесва как Тоти реагира след срещата, това не е спортен жест в никакъв случай. За такова нещо трябва да бъде дисквалифициран за десет мача", заяви Рея.

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

  Сподели
138