Барселона и Интер няма да рискуват


.

Барселона и Интер няма да рискуват

Във вторник, 24 ноември от 21.45 часа българско време, на стадион „Ноу Камп" в Барселона, ще излязат в среща от груповата фаза на Шампионската лига отборите на Барселона и Интер. Кампанията и на двата отбора в турнира започна със среща именно между тях и получилото се равенство специалистите побързаха да определят като стратегическо, в предвид на прогнозите за лесни победи срещу другите два отбора в групата. Каква стана тя обаче - съвсем реално съществува възможността ако Рубин победи, а Барселона загуби, европейският първенец да отпадне от надпреварата още в груповата фаза на турнира!

Каталунският отбор започна силно вътрешният шампионат и оглави набързо класирането, но в последните три кръга записа две равенства и от ситуацията се възползва Реал Мадрид, които застанаха начело в Примерата, изпреварвайки с точка конкурента си. В Шампионската лига европейските шампиони започнаха с равенство като гости на Интер , последва победа над Динамо и всички очакваха в третия кръг футболистите на Гуардиола да взема лесна победа с която почти да си подпечатат визите за по-нататък, но уви - така не мислеха от Рубин, които хвърлиха бомбата насред „Ноу Камп", побеждавайки домакините с 2:1. Последва равенство в мразовития Казан, за да се стигне до ситуация, в която отборът може да отпадне от по-нататъшното си участие в турнира.

Интер се представя стабилно в калчото и оглави класирането от самото начало. В момента разликата с втория Ювентус е пет точки, но за да удържат завоюваната си позиция, футболистите на Моуриньо трябва да са благодарни на слабото представяне на конкуренцията си. Положението в Шампионската лига изглеждаше тревожно след като в три мача „нерадзурите" нямаха победа. Още по-тревожно изглеждаше и в Киев до 86 минута, когато губеха в резултата, но с головете на Милито и Снайдер италианците откраднаха трите точки и оглавиха класирането в група F. Все пак в тази група на смъртта все още не е ясно нищо. Впрочем само едно - не се сбъднаха прогнозите на специалистите, че в 5 кръг на турнира ще се определи кой да заеме първото място в групата.

Барселона излиза за срещата с Интер без Меси и най-вероятно без Ибрахимович, които са контузени, а със сигурност няма да играят още Яя Туре и Абидал, които са болни от грип.

„Определено смятам, че можем да се справим и без Меси и Ибрахимович. Да, те са много важни за нашия тим, но ние имаме още много футболисти, които могат да се справят с тежката задача. Притежаваме таланти като Анри, Иниеста, Педро и Къркич, които също биха се справили добре. Знам, че ще ни бъде много трудно, но съм убеден, че можем да се справим", призна Гуардиола.

Тактическата схема впрочем, която е избрал треньорът на каталунците е 4-3-3 и това недвусмисмено показва какви са намеренията на отбора, а и какви ще бъдат указанията за мача. Ако все пак Ибра излезе, то той ще си партнира с Тиери Анри, който все още е стресиран от скандалния гол на срещата Франция - Ирландия. В средата на терена ще видим Иниеста, Шави, Кейта и Бускетс, които ще осигуряват нападението на отбора. Впрочем срещу Рубин именно нападателите са длъжниците защото не успяха да материализират териториалното си превъзходство.

Моуриньо е без кадрови проблеми, дори радостната новина от неговия лагер е завръщането на Снайдер. Схмата на игра ще бъде 4-3-1-2, като зад двамата нападатели Ето'о и Милито ще се разположи Снайдер. При разгръщане на атаката на отбора несъмнено холандецът ще застава между двамата нападатели, а Санети и Камбиасо ще я подпомагат по фланговете. Според ситуацията, ще видим на няколко пъти Снайдер и Ето'о да си сменят местата с цел объркване на съперника, както и вклиняването в защитата на домакините на Станкович.

Двата отбора ще се стремят да не загубят срещата и поради това очаквам голямо тактическо надиграване и смяна на схемите на игра в движение. Опасността да загубят срещата ще се отрази несъмнено на стила на игра и поведение на футболистите, очаквам също много интересен двубой, който може да завърши по всякакъв начин. Ако трябва да избирам на кой да заложа, бих предпочел на сигурното : двата отбора няма могат да се победят и ще очакват развръзката да дойде в последния кръг.


Последни 5 мача:

Барселона: РППРР
Интер: ПРППП

Коефициенти на bwin:
Барселона - 1.75
Равен - 3.45
Интер- 3.85

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
157