Моуриньо: Касияс е символ на отбора? За мен няма по-важно нещо от Реал


Н. Гавазов

Моуриньо: Касияс е символ на отбора? За мен няма по-важно нещо от Реал

Старши-треньорът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо заяви, че срещу Малага е оставил на пейката капитана на отбора Икер Касияс защото това е било най-добре за тима. Португалският специалист даде обширно интервю за AS, в което разказа за трудностите на треньорската професия и това, че той не се влияе от имена и авторитети.

„В момента мисля само за отбора. Например утре имаме тренировка. Не е толкова лесно да управляваш състав от 20-25 играча и то от различни националности. Футболът трябва да бъде най-важното нещо в живота им, а задачата на треньора е да сведе до тях тези мисли. Моята главна задача е да мотивирам футболистите и това трябва да го правя всеки ден", сподели Моуриньо.

„Дали лесно взех решение да оставя Касияс на пейката? Не, но не разбирам защо. Сега всички говорят, че Икер е символ на клуба. Добре, но аз не приемам подобно нещо. За мен няма нищо по-важно от Реал Мадрид. Треньорът е длъжен да прави това, което смята най-добро за отбора. При тези въпроси не става дума за мъжество или разговори за символи, или нещо подобно. Аз предпочитам хората да забравят за своите минали постижения и да мислят единствено за утрешния ден", каза още португалеца.

 

  Сподели
116