Атлетико и Барселона ще разделят точките


Н. Гавазов

Атлетико и Барселона ще разделят точките

Атлетико - Барселона

Стадион: "Метрополитано", Мадрид

Дата: 17.03.2024 г.

Час: 22:00 ч.

Съдия: Хосе Санчес

Атлетико и Барселона закриват неделната програма на кръга в Примера дивисион.

Отборите на Диего Симеоне и Шави в средата на седмицата изпълниха собствените си задачи в Шампионска лига - стигайки до четвъртфиналите и вече научиха противниците си на този етап, но това е разговор за средата на април. Сега съперниците трябва да съсредоточат усилия върху вътрешния турнир, където целта е да си осигурят участие в главния европейски клубен турнир за следващия сезон.

Барселона е на трето място с 61 точки, изоставайки от първия си Реал Мадрид с 11 точки, докато Атлетико Мадрид е на пето място с 55 точки, на точка от четвъртия Атлетик.

Барселона постигна победа с 1:0 над Майорка у дома в последния си шампионатен мач, за да удължи серията си без загуби до седем двубоя (победи 5 равенства 2 загуби 0). Трябва да кажем, че гостите измъчиха своите домакините, които все пак имаха оправдание с двубоя с Наполи. Срещата с Майорка обаче ще се запомни с дебютния гол на Ламин Ямал, който вероятно ще получи легендарния "10"-ти номер.

Атлетико загуби последния си мач от Ла Лига с 2:0 на "Ещадио Нуево Мирандила" срещу Кадис, като прекъсна серия три мача без загуба. Столичани не играха добре и позволиха на съперника си много неща, което пък доведе до сензационния резултат срещу аутсайдера, а това означава, че "дюшекиите" няма как да са спокойни за четвъртото място в Лигата.

Атлетико отново ще е без Хосе Хименес и Томас Лемар поради контузия този уикенд, докато Марио Ермосо също е аут  поради проблем с бедрото.

Що се отнася до Барселона, Френки де Йонг , Педри , Гави и Алехандро Балде остават недостъпни поради контузия, но Маркос Алонсо и Феран Торес са готови да се върнат в състава.

Ламине Ямал , на 16, и Пау Кубарси , на 17, бяха включени в последната заявка на националния отбор на Испания и дуото трябва да започне като титуляр в неделя, като и двамата играчи са в отлична форма.

Барселона не е допускала гол в последните си три мача срещу Атлетико, печелейки всяка среща с 1:0, но е трудно да си представим каталунците като фаворити в неделя вечер. Предполагаме, че ще се получи оспорван и равностоен двубой, като напрежението и умората от срещите в средата на седмица ще повлияят и е много вероятно съперниците да не се победят.

Прогноза: Атлетико – Барселона 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Барселона (Шави)
 
Тер Щеген
   
Кунде
Араухо
Кубарси
Кансело
Лопес
Кристенсен
Гюндоган
Ямал
Левандовски
Рафиня
Гризман
Мората
Лино
Коке
Де Пол
Йоренте
Молина
Аспиликуета
Витсел
Савич
   
Облак
 
Атлетико (Диего Симеоне )

Обоснована прогноза: Атлетико - Барселона 1:1

  Сподели
186