Рефер наруши мълчанието си за скандалния гол на Суарес


Н. Гавазов

Рефер наруши мълчанието си за скандалния гол на Суарес

Реферът Алехандро Ернандес Ернандес призна, че е виновен за прословутия призрачен гол на Барселона срещу Реал Бетис през 2017 г., резултат, който би допринесъл за провала на "блаугранас" да си осигури титлата с три точки разлика по онова време.

Каталунците завършиха наравно 1:1 като гост на Бетис през януари, а Луис Суарес вкара изравнителен гол в 90-ата минута, след като Алекс Алегрия изведе Лос Вердибланкос напред.

Говорейки пред Cadena Cope в сряда вечерта, Ернандес призна грешката си и подчерта, че ако Барселона е влияла на реферите чрез плащанията си на Хосе Мария Енрикес Негрейра, това би било странно решение.

"Аз съм на границата на наказателното поле и от моята позиция, виждайки дали топката влиза или не… Това е явна грешка и бе по времето на Негрейра, дори имаше възможна дузпа срещу Неймар и нищо не бе отсъдено. Две седмици преди това, в мач между Севиля и Реал Мадрид, отсъдих дузпа в полза на Реал Мадрид, в която моят асистент ми каза "нямаше нищо, нищо, нищо“, а всичко това е по времето на Негрейра. Всички аргументи се разпадат", заяви Ернандес.

Съдиите бяха подложени на сериозен натиск през последните два сезона, като мнозина смятаха, че стандартите са по-ниски след въвеждането на VAR, докато тяхната почтеност беше поставена под въпрос поради случая с Негрейра. В сряда ръководителят на съдийската комисия (CTA) Луис Медина Канталехо защити работата им през този сезон, докато Ернандес и Рикардо де Бургос Бенгоетчеа също дадоха интервюта, в които се опитаха положително да повлияят на общественото възприемане на реферите.

  Сподели
345