Барса - Алавес: Каталунците ще се върнат на победния път


Н. Гавазов

Барса - Алавес: Каталунците ще се върнат на победния път

Барселона - Алавес

Стадион: "Камп Ноу", Барселона

Дата: 30.10.2021 г.

Час: 22:00 ч.

Съдия: Хорхе Фигуероа

Барселона ще посрещне Алавес в мач от 12-я кръг на Примера дивисион. Клубът се раздели с Роналд Куман и сега е времето играчите да си върнат доверието на феновете. Как ще се отразят сътресенията на представянето на отбора? Това ще разберем късно тази вечер.

Ръководството на каталунците философски прие домашната загуба от Реал Мадрид през миналия уикенд, но не прости на Куман за поражението срещу Райо Валекано и още същия ден посочи вратата на нидерландския специалист. По-късно президентът Жоан Лапорта призна, че е закъснял с промяната. Сега феновете очакват официалното обявяване на Шави за нов старши-треньор на тима. Отделна тема е доколко легендата ще се справи със ситуацията с наличните футболисти. Факт е, че "блаугранас" не играе добре. Тимът регистрира три загуби в последните си пет мача и записа само две победи в последните си седем срещи, което го изпрати на 9-то място в таблицата за класиране, на 6 точки от четвърта позиция.

Ако погледнем класирането, ще видим, че Алавес е един от аутсайдерите на първенството. Баските имат 9 точки и заемат 16-то място в таблицата за класиране. Факт  е обаче, че колективът на Хави Калеха натрупа актива в последните си пет срещи, като преди това регистрира пет загуби. През "успешния" си период Алавес се наложи над Атлетико, Елче и като гост на Кадис. А загубите бяха от тимове от топ 8.

Брайтвайт, Араухо, Педри, Дембеле, Френки де Йонг и Фати са контузени от домакините. Гостите нямат кадрови проблеми.

- Последната среща завърши при резултат 5:1 за каталунците.

- Барса спечели 9 от последните 10 срещи с Алавес.

- В три от предишните 4 сблъсъка бяха вкарани 5 и повече гола.

Ако погледнем статистиката, ще видим, че Барселона е фаворит в мача. Освен това качеството на състава на каталунците е по-добро от това на съперника. Отделно трибуните ще подкрепят своите. Това ни кара да очакваме домакински успех в срещата. В същото време добрата форма на гостите ни кара да имаме едно наум. Знак "1 е най-нормалното нещо за този двубой, но при възможност е добре да се използва и "Х"-са.

Прогноза: Барселона - Алавес 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Алавес (Хави Калеха)
 
Пачеко
   
Наваро
Лагуардия
Лежун
Дуарте
Моя
Лум
Пелистри
Гарсия
Роха
Хоселу
Депай
Агуеро
Дест
Гави
Бускетс
Коутиньо
Алба
Гарсия
Пике
Роберто
   
Тер Щеген
 
Барселона (Сехи Бархуан)

Обоснована прогноза: Барселона - Алавес 2:0

  Сподели
287