Хунтелаар атакува голмайсторското си постижение


А. Павлов

Хунтелаар атакува голмайсторското си постижение

През последния сезон Клаас-Ян Хунтелаар отбеляза 29 попадения в Бундеслигата и по този начин холандецът помогна на Шалке да завърши на трето място в немското първенство. Наскоро треньорът на гелзенкирхенци Хууб Стевенс обузда очакванията на феновете предвид това, че през текущата кампания ще бъде невъзможно да се повтори подобно голово постижение.
Въпреки това Хунтелаар е на друго мнение.

"Определено имам сили отново да вкарам 29 гола. През миналия сезон се представяхме страхотно в домакинските двубои. Сега трябва да поработим върху изявите си в гостуващите мачове", каза 29-годишният холандец.

През миналата година Шалке завърши на трето място в Бундеслигата зад Дортмунд и Байерн, които са двата най-големи фаворита за титлата и през тази година. При всички случаи в Гелзенкирхен имат високи амбиции и за настоящата кампания и с удоволствие биха спечелили някакъв трофей.

"Сезонът ще бъде добър, ако финишираме в първата четворка. Естествено, знам, че това ще бъде сложна задача. Като цяло нашата цел е да се борим за отличие. Защо да не можем да стигнем чак до финала за Купата на Германия? Трофеят от този турнир е реална цел", смята спортният директор на Шалке Хорст Хелдт.

  Сподели
105