Анонс на 15-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 15-ти кръг на Бундеслигата

Борусия Мьонхенгладбах – Вердер Бремен
Дата: 15.12.2023 г.
Час: 21:30

Отборът на Борусия Мьонхенгладбах записа четвърти пореден двубой далеч от дома без да победи. Този път вестфалци отстъпиха с 1:3 над неубедителния Унион Берлин. Поражението остави хората на Херардо Сеоане с 16 точки, а Гладбах е 10ти.

Вердер прекъсна серията от четири поредни мача без победа и преди седмица "бременските музканти“ се наложиха с 2:0 у дома над Аугсубрг. Северняците имат 14 пункта и са 12-ти в подреждането.

Прогноза: Борусия Мьонхенгладбах – Вердер Бремен 2:1


Аугсбург – Борусия Дортмунд
Дата: 16.12.2023 г.
Час: 16:30

Серията от шест поредни мача без загуба за Аугсбур приключи преди седмица, когато баварците отстъпиха с 0:2 на гости на Вердер. Поражението остави хората Енрико Маасен със 17 точки, като Аугсбург е на 9-то място. Фрамбергер и Майер са аут за домакините.

Колебливите напоследък изяви на Борусия Дортмунд продължиха и в предишния кръг "жълто-черните“ инкасираха трета загуба за последните си пет мача в Бундеслигата. Този път BVB отстъпи с 2:3 у дома от РБ Лайпциг. Поражението извади възпитаниците на Един Терзич от Топ 4, като в момента Дортмунд е 5-ти и е с 25 пункта. Отсъстващи за вестфалци са Хумелс, Мукоко, Нмеча, Риерсон и Дуранвил.

Прогноза: Аугсбург – Борусия Дортмунд 2:3


Бохум – Унион Берлин
Дата: 16.12.2023 г.
Час: 16:30

След пет поредни мача без загуба Бохум отстъпи в предишния кръг за крайното 1:3 на гости на Хофенхайм. "Сините“ са 14-ти и са 13 точки в актива си.

След 10 поредни мача без победа, в която Унион Берлин допусна цели девет загуби, в предишния кръг "железните“ записаха първа победа от август месец насам и общо трета до момента. Столичани надиграха с 3:1 у дома Борусия Мьонхенгладбах, като това беше и първа победа на Ненад Биелица начело на тима, благодарение на която Унион се измъкна от зоната на изпадащите. В момента берлинчани са 15-ти и са 10 точки.

Прогноза: Бохум – Унион Берлин 0:2


Дармщад – Волфсбург
Дата: 16.12.2023 г.
Час: 16:30

Слабата форма на новака Дармщад продължи и в предишния кръг, когато "лилиите“ записаха седми последователен двубой без победа в първенството. Дармщад отстъпи с 2:3 на гости на друг от новаците – Хайденхайм. След тази среща "лилиите“ вече са на последното 18-то място и имат 9 точки.

Волфсбург също се представя далеч от очакванията и преди седмица "вълците“ допуснаха втора поредна загуба и общо осма до момента. Този път играчите на Нико Ковач отстъпиха с 0:1 у дома от Фрайбург. Волфсбург остава с 16 точки и е 11-ти в класирането.

Прогноза: Дармщад – Волфсбург 1:2


Майнц 05 – Хайденхайм
Дата: 16.12.2023 г.
Час: 16:30

Борещият се за оцеляване отбор на Майнц 05 записа шесто равенство на сметката си, след като в предишния кръг "червените“ извъртяха нулево реми на гости на Кьолн. С добавената точка селекцията на Бо Свенсон имат общо 9, които обаче са недостатъчни към момента и Майнц остава под чертата, заемайки предпоследното 17-то място.

Дебютантът в Бундеслигата Хайденхайм записа четвърта победа от началото на сезона. В предишния кръг отборът от едноименния град се наложи с 3:2 у дома над друг от новаците - Дармщад, като двубоят премина през няколко обрата. Хайденхайм има 14 точки и е на 13-то място в класирането.

Прогноза: Майнц 05 - Хайденхайм 2:1


РБ Лайпциг – Хофенхайм
Дата: 16.12.2023 г.
Час: 19:30

Амбициозния тим на РБ Лайпциг постигна втора поредна победа и общо девета от началото на сезона. В предишния кръг "червените бикове“ сразиха с 3:2 като гости Борусия Дортмунд, който ще бъде един от основните им конкурентия за място в Топ 4. Благодарение на успеха хората на Марко Розе увеличиха аванса си на четири пункта спрямо "жълто-черните“ , като Лайпциг запазва 4-ата позиция в подреждането и има 29 точки. Олмо и Орбан все още са в лазарета на домакините.

Коравият състав на Хофенхайм прекъсна серията от четири поредни мача без успех в първенството и в предишния кръг възпитаниците на Пелегрино Матарацо се наложиха с 3:1 у дома над Бохум. "Сините“ са с 23 точки и вече са 6-ти в колоната. Бериша, Гайгер, Джон и Вегхорст са с травми за Хофе.

Прогноза: РБ Лайпциг - Хофенхайм 4:2


Фрайбург – Кьолн
Дата: 17.12.2023 г.
Час: 16:30

Фрайбург записа втора поредна победа, като и този път успехът дойде далеч от дома, отново с минималното 1:0. В предишния кръг южняците се наложиха като гости на Волфсбург. По този начин селекцията на Кристиан Щрайх вече има 21 точки и е на 8-мо място в класирането.

Кьолн записа равенство в предишния кръг, което не позволи на отбора да се измъкне от зоната на изпадащите. "Козлите“ направиха 0:0 у дома с Майнц 05, а след ремито отборът от Карнавалния град остава на 15-ото място в подреждането с актив от 10 точки.

Прогноза: Фрайбург - Кьолн 1:0


Байер Леверкузен – Айнтрахт Франкфурт
Дата: 17.12.2023 г.
Час: 18:30

Байер Леверкузен продължава да се представя феноменално и да е едноличен лидер след първите 14 кръга на кампанията. В последния си мач от Бундеслигата "аспирините“ направиха второ поредно реми, като отново завършиха 1:1, само че този път на гости на отлично представящия се състав на Щутгарт. Така възпитаниците на Чаби Алонсо имат 36 точки и са лидер, като са с преднина от четири пункта спрямо Байерн Мюнхен, който обаче е и с мач по-малко. Артур е контузен за "аспирините“.

Айнтрахт Франкфурт разгроми с 5:1 шампиона Байерн Мюнхен в среща от 14-ия кръг на футболното първенство на Германия. За баварците това е първо поражение за сезона след серия от десет победи и две равенства. Омар Мармуш откри резултата в 12-ата минута, а Ерик Дина Ебимбе удвои след половин час игра. Уго Ларсон отбеляза третия гол преди Кимих да върне едно попадение малко преди почивката. Ебимбе се разписа за втори път в началото на втората част, а Ансгар Кнауф оформи крайния резултат след час игра. Така "орлите“ прекъснаха серията от две поредни загуби и вече имат 21 точки, заемайки 7-ото място. Мармуш е наказан, а Роде и Схири са с контузии.

Прогноза: Байер Леверкузен - Айнтрахт Франкфурт 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
393