Анонс на 13-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 13-ти кръг на Бундеслигата

Дармщад – Кьолн
Дата: 01.12.2023 г.
Час: 21:30

Новакът Дармщад няма победа вече в пет поредни кръга, като за този период "лилиите“ допуснаха три поражение и две равенства. Преди седмица отборът от едноименния град измъкна точка при гостуването си на Фрайбург за крайното 1:1. Дармщад е непосредствено над опасната зона, като е 15-ти и има 9 точки. Хорнби, Ману, Торсиело и Цимерман са аут.

Кьолн инкасира осма загуба от началото на сезона, като този път "козлите“ отстъпиха с минималното 0:1 у дома от шампиона Байерн Мюнхен. Поражението върна хората на Щефен Баумгарт обратно на последното 18-то място, като тимът от Карнавалния град е с 6 точки. Пентке пропуска предстоящия двубой.

Прогноза: Дармщад - Кьолн 1:2


Борусия Мьонхенгладбах – Хофенхайм
Дата: 02.12.2023 г.
Час: 16:30

Отборът на Борусия Мьонхенгладбах допусна пета загуба на сметката си до момента, като в предишния кръг "жребчетата“ отстъпиха с 2:4 на гости на съименника им от Дортмунд. Възпитаниците на Херардо Сеоане поведоха с 2:0, но впоследствие бяха безпомощни срещу "жълто-черните“. Поражението остави Гладбах с 13 пункта, а тимът е 11-ти в колоната. Итакура, Янтшке, Джордан, Лайнер, Омлен, Улрайх и Волф са контузени.

Амбициозният Хофенхайм не успя да спечели в трети последователен двубой, като и този път "сините“ завършиха 1:1 срещу непретенциозен съперник. Преди седмица играчите на Пелегрино Матарацо не успяха да надвият у дома намиращия се под чертата състав на Майнц 05. Хофе е с 6-ти и има 20 точки. В лазарета на гостите са Бериша, Конте, Гайгер и Джон, а Прьомел е наказан.

Прогноза: Борусия Мьонхенгладбах - Хофенхайм 2:2


Бохум – Волфсбург
Дата: 02.12.2023 г.
Час: 16:30

Бохум няма загуба вече в три поредни кръга, като рурци записаха второ последователно реми. В последния си мач от първенството Бохум направи 0:0 на гости на новака Хайденхайм, като това беше седмо равенство от началото на сезона за "сините“ и по този показател Бохум е лидер. Иначе, в генералното класиране, отборът е 14-ти и е с 10 точки. Соарес, Езер и Ордец са контузени.

Волфсбур успя да прекъсне негативната серия от пет поредни мача без победа, в която "вълците“ допуснаха четири загуби и равенство. В предишния кръг играчите на Нико Ковач спечелиха у дома с 2:1 срещу амбициозния РБ Лайпциг. Така Волфсбург вече има 16 точки и е 8-ми в подреждането. Нмеча и Вимер са с травми.

Прогноза: Бохум - Волфсбург 1:2


РБ Лайпциг – Хайденхайм
Дата: 02.12.2023 г.
Час: 16:30

Многомилионната селекция на РБ Лайпциг инкасира втора поредна загуба като гост и общо трето поражение до момента. В предишния кръг "червените бикове“ отстъпиха с 1:2 на гости на Волфсбург, а поражението извади хората на Марко Розе от Топ 4. В момента Лайпциг е 5-ти и е с 23 пункта. Бишиабу, Олмо и Орбан са в лазарета на домакините.

Дебютантът в Бундеслигата Хайденхайм направи второ равенство за сезона, като в предишния кръг отборът от едноименния град завърши 0:0 у дома с Бохум. Хайденхайм е 13-ти и има 11 точки. Динкчъ е наказан, а с контузии са Келер и Кенай.

Прогноза: РБ Лайпциг - Хайденхайм 4:1


Щутгарт – Вердер Бремен
Дата: 02.12.2023 г.
Час: 19:30

Силните изяви на Щутгарт продължиха и в предишния кръг, когато "швабите“ записаха девета победа в актива си. Този път южняците сразиха с 2:1 като гости Айнтрахт и вече имат 27 точки, като Щутгарт запазва 3-ото си място в класирането. Еглоф, Ито, Масимо и Нартей са отсъстващи за домакините.

Серията от три поредни мача без поражение за Вердер приключи, след като северняците очаквано отстъпиха с 0:3 у дома от лидера Байер Леверкузен. "Бременските музиканти“ са 12-ти и имат 11 пункта. Пайпер, Рап и Опиц са контузени.

Прогноза: Щутгарт - Вердер Бремен 3:1


Майнц 05 – Фрайбург
Дата: 03.12.203 г.
Час: 16:30

Съставът на Майнц 05 записа трето равенство за последните си пет мача в Бундеслигата и второ поред. В предишния кръг "червените“ измъкнаха точка при визитата си на коравия Хофенхайм за крайното 1:1. Въпреки това, играчите на Бо Свенсон остават под чертата, като са на 16-то място и имат 8 точки. Гилавоги, Ханхе-Олсен, Лайч, Онисиво и Вайпер са с травми.

По всичко личи, че през настоящия сезон Фрайбург няма да успее да се добере до европейските клубни турнири - поне не и през Бундеслигата. В момента южняците имат 15 точки и са 9-ти в класирането. В предишния кръг възпитаниците на Кристиан Щрайх записаха четвърти пореден двубой без победа, като този път завършиха 1:1 у дома с новака Дармщад. Гюнтер, Кайтел, Кюблер, Киерех, Филип и Розенфелдер са аут.

Прогноза: Майнц 05 - Фрайбург 1:1


Байер Леверкузен – Борусия Дортмунд
Дата: 03.12.2023 г.
Час: 18:30

Байер Леверкузен продължава да се представя феноменално и да е едноличен лидер след първите 12 кръга на кампанията. В последния си мач от Бундеслигата "аспирините“ разбиха с 3:0 като гости състава на Вердер. Така възпитаниците на Чаби Алонсо имат 34 точки и са лидер, като са с преднина от два пункта спрямо Байерн Мюнхен. Артур е контузен.

Борусия Дортмунд прекъсна негативната серия от две поредни загуби, които отдалечиха тима от челото, като преди седмица "жълто-черните“ направиха пълен обрат за крайното 4:2 срещу съименника им от Мьонхенгладбах. Така хората на Един Терзич отново успяха да се върнат в Топ 4, като BVB е 4-ти и има 24 точки. През седмицата Дортмунд удари с 3:1 Милан в Шампионската лига и си гарантира участие в най-престижния клубен турнир и напролет. Дуранвил и Нмеча са с травми.

Прогноза: Байер Леверкузен - Борусия Дортмунд 2:2


Аугсбург – Айнтрахт Франкфурт
Дата: 03.12.2023 г.
Час: 20:30

Отборът на Аугсбург записа трето поредно равенство и вече в пет поредни кръг баварците нямат загуба. Преди седмица Аугсбург направи 1:1 на гости на намиращия се в криза отбор на Унион Берлин. С добавената точка играчите на Енрико Маасен имат общо 14 и в момента са 10-ти в подреждането. Фрамберг и Майер пропускат срещата.

Добрата серия от пет поредни мача без загуба за Айнтрахт приключи в предишния кръг, когато "орлите“ паднаха с 1:2 у дома от правещия много силен сезон отбор на Щутгарт. Поражението остави хората на Дино Топмьолер с 18 точки, а Айнтрахт е 7-ми. Хауге и Роде са контузени.

Прогноза: Аугсбург - Айнтрахт Франкфурт 2:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
315