Анонс на 12-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 12-ти кръг на Бундеслигата

Борусия Дортмунд – Борусия Мьонхенгладбах
Дата: 25.11.2023 г.
Час: 16:30

Допреди два кръга устремилият се към титлата отбор на Борусия Дортмунд нямаше загуба в първенството, но ето че сега "жълто-черните“ са в серия от две последователни поражения. Преди паузата за националните отбори BVB допусна обрат и отстъпи с 1:2 при гостуването си на коравия Щутгарт. Възпитаниците на Един Терзич остават с 21 точки, като са 5-ти в подреждането, а това към момента е на 10 пункта от върха. Дуранвил, Мори, Нмеча и Мюние са аут.

Борусия Мьонхенгладбах постигна втора поредна домакинска победа и общо трета до момента. В предишния кръг "жребчетата“ разбиха с 4:0 коравия Волфсбург. Селекцията на Херардо Сеоане има 13 пункта и е на 9-то място в колоната. Санчес, Итакура, Янтшке, Лайнер, Омлен и Волф са контузени.

Прогноза: Борусия Дортмунд - Борусия Мьонхнегладбах 3:1


Фрайбург – Дармщад
Дата: 25.11.2023 г.
Час: 16:30

Непостоянните изяви на Фрайбург далеч от дома продължиха и в предишния кръг, когато южняците инкасираха трета последователна загуба в своя визита. Този път хората на Кристиан Щрайх паднаха с 1:3 на гости на РБ Лайпциг и по всичко личи, че през този сезон за Фрайбург ще е много трудно да се класира за европейските клубни турнири чрез първенството. В момента отборът е 8-ми и има 14 точки. Гюнтер, Кайтел, Кюблер, Киерех, Филип, Рьол, Розенфелдер и Салай са в лазарета.

Новакът Дармщад прекъсна серията от три поредни загуби в Бундеслигата, но в предишния кръг "лилиите“ отново не спечелиха, тъй като завършиха 0:0 у дома с Майнц 05. В момента играчите на Торстен Либернехт се намират непосредствено над опасната зона, като са 15-ти и имат 8 точки. Хорнби, Ману и Торсиело са аут, а Кларер е наказан.

Прогноза: Фрайбург - Дармщад 2:0


Унион Берлин – Аугсбург
Дата: 25.11.2023 г.
Час: 16:30

Колебливите изяви за Унион Берлин продължиха и в предишния кръг, когато столичани инкасираха девета последователна загуба в първенството и общо 13-та поред във всички турнири. Този път "железните“ отстъпиха с 0:4 на гости на лидера Байер Леверкузен. Берлинчани остават с 6 точки и вече са закотвени на последното 18-то място. Ръководството на Унион взе трудното, но очаквано решение и уволни треньор Урс Фишер, който написа история с клуба. В момента временен треньор на столичани е Марко Гроте. Доехи е с контузия, а Кедира е наказан.

След двете поредни победи сега Аугсбург е в серия от две последователни ремита. Преди паузата за европейските квалификации баварците направиха 1:1 у дома с амбициозния Хофенхайм. Играчите на Енрико Маасен са 10-ти и имат 13 точки. Фрамбергер, Майер, Окугава и Оксфорд за извън сметките на гостите.

Прогноза: Унион Берлин - Аугсбург 3:2


Вердер Бремен – Байер Леверкузен
Дата: 25.11.2023 г.
Час: 16:30

Вердер записа второ поредно реми в Бундеслигата, като и този път двубоят на северняците завърши при резултат 2:2. "Бременските музиканти“ има за какво да съжаляват, тъй като пропиляха аванс от два гола при домакинството си на Айнтрахт. С добавената точка играчите на Оле Вернер имат общо 11 и са 12-ти в подреждането. Кейта и Рап са с травми.

Байер Леверкузен продължава да се представя феноменално и да е едноличен лидер след първите 11 кръга на кампанията. В последния си мач от Бундеслигата "аспирините“ разбиха с 4:0 у дома намиращия се в криза състав на Унион Берлин. Така възпитаниците на Чаби Алонсо имат 31 точки и са лидер, като са с преднина от два пункта спрямо Байерн Мюнхен. Артур е аут.

Прогноза: Вердер Бремен - Байер Леверкузен 1:3


Волфсбург – РБ Лайпциг
Дата: 25.11.2023 г.
Час: 16:30

Отборът на Волфсбург е без победа вече в пет последователни мача, като за този период "вълците“ инкасираха четири загуби. В предишния кръг селекцията на Нико Ковач падна с 0:4 на гости на Борусия Мьонхенгладбах. В момента Волфсбург е 11-ти и остава с 13 точки на сметката си. Нмеча и Вимер са контузени.

РБ Лайпциг бързо се върна обратно към победите и в последния си мач от Бундеслигата "червените бикове“ се наложиха с 3:1 у дома над Фрайбург. Така възпитаниците на Марко Розе вече имат 23 точки и се изкачиха до 4-ото място в подреждането. Бишиабу, Олмо и Орбан са с травми.

Прогноза: Волфсбург - РБ Лайпциг 1:2


Айнтрахт Франкфурт – Щутгарт
Дата: 25.11.2023 г.
Час: 19:30

Айнтрахт няма загуба вече в пет поредни кръга, като в предишния "орлите“ записаха шесто равенство от началото на сезона и по този показател делят първото място заедно с отбора на Бохум. В последния си мач от първенството играчите на Дино Топмьолер трябваше да наваксват изоставане от два гола, за да стигнат до крайното 2:2 на гости на Вердер. С добавената точка Айнтрахт има общо 18 и е 7-ми в таблицата. Кох и Роде са с контузии.

Представящият се на ниво до момента отбор на Щутгарт прекъсна серията от две поредни загуби и преди паузата за националните отбори "швабите“ стигнаха до обрат за крайното 2:1 у дома срещу гранда Борусия Дортмунд. Южняците имат 24 точки и са 3-ти в подреждането. Нартей е аут.

Прогноза: Айнтрахт Франкфурт - Щутгарт 2:2


Хайденхайм – Бохум
Дата: 26.11.2023 г.
Час: 16:30

Дебютантът в Бундеслигата Хайденхайм допусна четвърта поредна загуба като гост и общо седма до момента. В предишния кръг отборът от едноименния град очаквано отстъпи на гости на шампиона Байерн Мюнхен с 2:4. Поражението остави Хайденхайм с 10 точки, а тимът е 13-ти в класирането. Келер и Кенай са отсъстващи.

Бохум записа второ поредно домакинско равенство и общо шесто реми до момента, като преди паузата за европейските квалификации "сините“ поделиха точките с Кьолн за крайното 1:1. Рурският клуб е 14-ти и е с 9 пункта. Беро и Ордец са аут.

Прогноза: Хайденхайм - Бохум 1:1


Хофенхайм – Майнц 05
Дата: 26.11.2023 г.
Час: 18:30

Борещият се за място в европейските клубни турнири отбор на Хофенхайм не успя да спечели във втори пореден двубой, след като в предишния кръг "сините“ завършиха 1:1 на гости на Аугсбург. Ремито остави хората на Пелегрино Матарацо с 19 точки, а Хофе е 6-ти в класирането. Бериша, Гайгер и Джон са с контузии.

Въпреки че няма загуба вече в три поредни мача, Майнц 05 продължава да е под чертата. В предишния кръг "червените“ направиха 0:0 на гости на новака Дармщад. Майнц е 16-ти и е със 7 пункта. В лазарета на гостите са Гилаводжи, Ханхе-Олсен, Лайч, Онисиво и Вайпер. Кор и Ван ден Берг са наказани.

Прогноза: Хофенхайм - Майнц 05 3:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
395