Анонс на 9-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 9-ти кръг на Бундеслигата

Бохум – Майнц 05
Дата: 27.10.2023 г.
Час: 21:30

Началото на 9-я кръг в Бундеслигата ще бъде поставено с опашкарско дерби, тъй като един срещу друг се изправят единствените отбори, които все още нямат победа от началото на сезона - Бохум и Майнц 05.

В предишния кръг рурци допуснаха четвърта загуба, допускайки обрат на гости на Фрайбург за крайното 1:2. Бохум е на предпоследното 17-то място и е с 4 пункта. Беро и Остерхаге са аут за домакините.

Майнц 05 пък отстъпи с 1:3 у дома от шампиона Байерн Мюнхен. Това беше шесто поражение до момента за "червените“, които са закотвени на последната 18-та позиция и са с 2 точки. Буркард, Ел Гази, Ханхе-Олсен, Мвене и Вайпер са аут.

Прогноза: Бохум - Майнц 05 1:1


Аугсбург – Волфсбург
Дата: 28.10.2023 г.
Час: 16:30

Аугсбург прекъсна серията от две поредни загуби и в предишния кръг баварците записаха втори успех на сметката си до момента. Той дойде на гости на новака Хайденхайм за убедителното 5:2 и то след пълен обрат. Хората на Енрико Маасен са 10-ти и имат 8 точки. Фрамбергер и Мбабу пропускат предстоящата среща.

Волфсбург инкасира втора поредна загуба в първенството, първа на собствен терен и четвърта до момента. Този път "вълците“ отстъпиха с 1:2 от лидера Байер Леверкузен. Играчите на Нико Ковач са 9-ти и имат 12 пункта. Кастеелс, Ланге, Нмеча и Рожерио са контузени.

Прогноза: Аугсбург - Волфсбург 1:3


Борусия Мьонхенгладбах – Хайденхайм
Дата: 28.10.2023 г.
Час: 16:30

По всичко личи, че и през настоящия сезон Борусия Мьонхенгладбах трудно ще успее да оправдае големите очаквания, които има към него. До момента "жребчетата“ са записали само една победа, а в предишния кръг отстъпиха с 1:3 на гости на Кьолн. Възпитаниците на Херардо Сеоане са 13-ти и имат 6 точки. Борхес Санчес, Лайнер, Омлен и Волф са контузени, а Коне е наказан.

Новакът Хайденхайм допусна втора поредна загуба в шампионата. В предишния кръг клубът от едноименния град вкара два гола в рамките на минута при домакинството си на Аугсбург, но още преди почивката пропиля аванса, а в крайна сметка двубоят завърши 2:5. Хайденхайм е 11-ти и е със 7 точки. Кенай продължава да е невъзстановен.

Прогноза: Борусия Мьонхенгладбах - Хайденхайм 2:0


Щутгарт – Хофенхайм
Дата: 28.10.2023 г.
Час: 16:30

Впечатляващата серия на Щутгарт продължи и в предишния кръг, когато "швабите“ записаха шеста поредна победа и общо седма до момента. Този път играчите на Ханес Волф се справиха без особени затруднения над участника в Шампионската лига Унион Берлин за крайното 3:0, но дадоха свидна жертва, тъй като загубиха правещия изключителен сезон със своите попадения Серж Гираси. Южняците продължават да са 2-ри и имат 21 точки, което е с една по-малко от лидера Байер Леверкузен. Освен звездата Гираси, аут за домакините са Нартей, Вагноман и Сеймен.

Хофенхайм допусна трета загуба от началото на сезона, като и този път поражението дойде пред собствена публика. Преди седмица хората на Пелегрино Матарацо отстъпиха с 1:3 от Айнтрахт. Хофе остава с 15 точки и е 6-ти в подреждането. Гайгер, Джон, Кабак, Крамарич и Нсоки са аут.

Прогноза: Щутгарт - Хофенхайм 2:1


Вердер Бремен – Унион Берлин
Дата: 28.10.2023 г.
Час: 16:30

Вердер допусна трета поредна загуба и общо шеста от началото на сезона. В предишния кръг "бременските музиканти“ отстъпиха с 0:1 на гости на гранда Борусия Дортунд. Северняците са с 6 точки и в момента са 14-ти в таблицата. Кейта, Павленка, Пайпер и Щарк са с травми.

Колебливите изяви за Унион Берлин продължиха и в предишния кръг, когато столичани инкасираха шеста последователна загуба в първенството и общо девета поред във всички турнири. Този път "железните“ отстъпиха с 0:3 у дома от отлично представящия се до момента състав на Щутгарт. Берлинчани са с 6 точки и се намират непосредствено над зоната на изпадащите, като са 15-ти. Дел, Юранович и Шафер пропускат визитата край река Везер.

Прогноза: Вердер Бремен - Унион Берлин 1:2


РБ Лайпциг – Кьолн
Дата: 28.10.2023 г.
Час: 19:30

РБ Лайпциг прекъсна серията от две поредни равенства и се върна обратно на победния път. В предишния кръг "червените бикове“ очаквано се наложиха като гости на Дармщад за крайното 3:1. Така играчите на Марко Розе вече са със 17 точки и са 5-ти в колоната. Бишиабу и Орбан са аут.

Кьолн пък записа първи успех за новия сезон, след като преди седмица "козлите“ се наложиха 3:1 у дома над Борусия Мьонхенгладбах и така прекъснаха негативната серия от четири последователни поражения. В момента отборът от Карнавалния град е с 4 точки, но остава под чертата и е на 16-то място. Кристенсен и Пентке са контузени.

Прогноза: РБ Лайпциг - Кьолн 4:1


Айнтрахт Франкфурт – Борусия Дортмунд
Дата: 29.10.2023 г.
Час: 16:30

Айнтрахт постигна трета победа от началото на сезона и втора поред. В предишния кръг "орлите“ сразиха с 3:1 като гости амбициозния Хофенхайм. Играчите на Дино Топмьолер имат 13 точки и са 7-ми в колоната. Луне и Роде са с контузии.

Устремилият се към титлата отбор на Борусия Дортмунд записа пета поредна победа и общо шеста до момента. В предишния кръг BVB се наложи трудно за минималното 1:0 у дома над Вердер. Така играчите на Един Терзич имат 20 точки и към момента са 4-ти, като са на два пункта зад лидера Байер Леверкузен. Дортмунд е и един от трите отбора, които все още нямат загуба от началото на кампанията. Дюранвил и Мюние са аут.

Прогноза: Айнтрахт Франкфурт - Борусия Дортмунд 0:2


Байер Леверкузен – Фрайбург
Дата: 29.10.2023 г.
Час: 18:30

Лидерът Байер Леверкузен записа четвърта поредна победа и общо седма до момента. В предишния кръг "аспирините“ се наложиха на гости на Волфсбург за крайното 2:1. Играчите на Чаби Алонсо продължават да са едноличен водач в подреждането, като са с 22 пункта. Артур и Урир са с контузии.

Амбициозният Фрайбург записа четвърти успех до момента, като преди седмица южняците се наложиха с 2:1 у дома над предпоследния Бохум. Хората на Кристиан Щрайх са с 13 точки и са 8-ми в таблицата. В лазарета на гостите продължават да са Гюнтер, Кайтер, Киерех и Розенфелдер.

Прогноза: Байер Леверкузен - Фрайбург 3:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
375