Байерн и Дортмунд с победи в кръга от Бундеслигата (видео)


FUTBOL-TV

Байерн и Дортмунд с победи в кръга от Бундеслигата (видео)

Байерн Мюнхен и Борусия Дортмунд спечелиха двата възлови мача в топ 4 от 27-ия кръг на Бундеслигата и продължават битката за титлата в Германия.

Баварците, водени от новия старши треньор Томас Тухел, се наложиха трудно с 1:0 над четвъртия Фрайбург и продължават да водят в таблицата с две точки повече от Дортмунд.

В 52-рата минута Матайс Де Лихт отбеляза единствения гол. Нидерландският защитник вкара с удар от дистанция. 

Борусия Дортмунд запази разликата от две точки след трудна победа у дома срещу третия Унион Берлин. Донийл Мален откри резултата за домакините в 28-а минута, но Кевин Беренс изравни за берлинчани в 61-а минута.

Треньорът на Дортмунд Един Терзич реагира веднага и пусна в игра Марко Ройс и Юсуфа Мукоко и този ход се оказа печеливш. В 79-а минута Ройс пусна топката пред себе си за Мукоко, който се превърна в герой за Дортмунд с победен гол.

Българският национал Илия Груев влезе като резерва за Вердер Бремен при равенството 2:2 като гост на Майнц 05. Халфът влезе в игра в 63-а минута на мястото на Кристиан Грос, а малко по-късно получи и жълт картон. 

Любопитно е, че и четирите гола паднаха в заключителните минути на мача. Айорк даде преднина на Майнц в 85-а минута, а две минути след това Йенс Стаге изравни за бременци. В добавеното време Майнц отново поведе с гол на Нелсон Вайпер, но в сетния миг германският национал Никлас Фюлкруг донесе точката за Вердер.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
189