Der Klassiker: тежък дебют за Тухел


Н. Атанасов

Der Klassiker: тежък дебют за Тухел

Байерн Мюнхен - Борусия Дортмунд
Стадион: "Алианц Арена“, Мюнхен
Дата: 01.04.2023 г.
Час: 19:30

Байерн Мюнхен посреща Борусия Дортмунд в мач, който по всяка вероятност ще окаже ключова роля в евентуалния изход в битката за титлата в Бундеслигата. "Жълто-черните“ са с точка пред баварците на върха в таблицата, а до края на сезона предстоят още девет кръга. Борусия е с 53 пункта, а Байерн – с 52.

Последната среща в Бундеслигата между двата отбора през октомври миналата година завърши наравно 2:2, като тогава BVB успя да заличи пасив от два гола. С това равенство вестфалци успяха да прекъснат тежката серия от седем последователни загуби от баварците в Der Klassiker. Сега Дортмунд търси първата си победа в първенството срещу Байерн от ноември 2018 г. насам.

В предишния кръг Байерн сдаде лидерското място, след като отстъпи с 1:2 на гости на Байер Леверкузен, а в същото време Борусия Дортмунд разби с 6:1 у дома Кьолн. Загубата на Байерн доведе до уволнението на Юлиан Нагелсман и сега начело на тима е бившият наставник на BVB Томас Тухел.

Байерн все още няма загуба у дома през настоящия сезон. В 12 мача от Бундеслигата баварците са постигнали осем победи и четири равенства. В мачовете си далеч от Дортмунд "жълто-черните“ имат седем победи, едно равенство и пет загуби.

Нойер, Ернандес и Мусиала са аут, а Горецка е под въпрос.

За гостите контузени са Бранд, Адейеми и Мукоко. Шлотербек е под въпрос.

Прогноза: Байерн Мюнхен – Борусия Дортмунд 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
514