Попето и Минев се борят за оцеляване в турския елит


М. Мехмед

Попето и Минев се борят за оцеляване в турския елит

Съдбоносни мачове чакат българските футболисти в турската Суперлига до края на сезона. Капитанът на националния ни тим Ивелин Попов и бившият защитник на Левски Веселин Минев може да се простят с участие в най-горния ешелон на южната ни съседка през следващата кампания. Отборите им Газиантеспор и Анталияспор заемат съответно 14-то и 15-то място, което ги поставя точно над зоната на изпадащите.

Преди броени минути Анталияспор загуби гостуването срещу Карабюкспор с 1:2, като Минев не успя да помогне с нищо на тима си. Попето и Газиантепспор пък отмъкнаха равенство от визитата им в Самсун. Съпругът на фолкпевицата Елена остана 80 минути на терена, но не впечатли с изявите си.

Третият българин в турския елит Спас Делев също отнесе вкуса на загубата от Манисаспор с 0:2. От Мерсин обаче няма за какво да се притесняват, тъй като заемат десета позиция в класирането.

Едноличен лидер е грандът Галатасарай с 69 точки, следен от Фенербахче с 9 по-малко и Трабзонспор и Бешикташ, които имат по 49 пункта.

  Сподели
114